Mac and cheese: rețeta unui preparat tradițional american. Mulți îl apreciază, dar majoritatea nu se pricep să-l prepare corect
- Adriana Popescu
- 27 martie 2022, 12:05
Un preparat tradițional american, foarte ușor de pregătit, face multe victime în rândul gurmanzilor. Oricine îl gustă se îndrăgostește iremediabil și dorește să repete experiența culinară. Este vorba despre preparatul numit Mac and cheese.
Un preparat culinar specific Statelor Unite a prins și în România, fiind foarte apreciat de cei care îl degustă. Mac and cheese este ușor de pregătit și nu necesită foarte multe ingrediente. Există mai multe rețete, pe care le pot încerca cei interesați, iar pe una dintre acestea v-o prezentăm mai jos.
Puțini sunt cei care nu au auzit sau nu au gustat acest preparat. Și mai puțini sunt cei care l-au încercat și nu au dorit să repete această experiență culinară. Mac and cheese este foarte ușor de gătit, iar tot procedeul durează în jur de aproximativ 15 minute. Cu toate acestea sau tocmai de aceea, mulți ratează etapele de pregătire și astfel nu cunosc gustul real al Mac and cheese.
În cele ce urmează vom prezenta o rețetă așa cum a fost recomandată de bucătarii care știu cu exactitate despre ce este vorba și care nu fac rabat de la calitate. Este rețeta tradițională, americană, iar cel care o pregătește nu are cum să dea greș dacă va urma fiecare fiecare pas cu cea mai mare atenție.
Pentru a prepara o rețetă delicioasă de Mac and cheese este nevoie de doar câteva ingrediente care sunt la îndemâna oricui. Dacă nu le aveți în bucătărie, cu siguranță le veți găsi la cel mai apropiat magazin alimentar, de la colțul blocului.
Ingredientele pentru un îndrăgit preparat culinar american
Rețeta pentru preparatul tradițional american Mac and chesse presupune următoarele ingrediente:
250g paste fusilli, 100% din grâu;
o cantitate de 300 - 350ml de lapte;
20 g de amidon de porumb sau de cartofi;
200g brânză Cheddar dată pe răzătoare.
Rețeta pentru Mac and chesse
Modul de preparare pentru acest fel de mâncare este relativ simplu. Conform rețeletelor tradiționale, în primul rând trebuie să punem la fiert o cantitate de trei litri de apă.
În momentul în care apa a început să fiarbă, adăugăm pastele, cele 250 de grame de fussili. Presărăm puțină sare și apoi lăsăm pastele să fiarbă conform indicațiilor înscrise pe eticheta de pe ambalaj. După ce pastele au fiert, le luăm de pe foc și le scurgem.
Separat, va fi preparat sosul din lapte și amidon. Cele două ingrediente vor fi puse într-o cratiță, la fiert, la foc mic. Sosul va fi amestecat în permanență până când laptele va face mărgeluțe. Apoi se adaugă cașcavalul, după care se ia cratița de pe foc și se amestecă în continuu. Procesul se va încheia în momentul în care cașcavalul se va topi.
Sosul obținut se va turna peste paste și se va amesteca foarte bine. Acum este gata pentru a fi servit.