Evenimentul Zilei > Horoscop > Lupul Şchiop, un fel de ajutor al „şefului cel mare”. Ura față de președintele Donald Trump are rădăcini adânci, patologice. Elon Musk se apucă de lucru. Racii suferă, Balanțele au carismă
Lupul Şchiop, un fel de ajutor al „şefului cel mare”. Ura față de președintele Donald Trump are rădăcini adânci, patologice. Elon Musk se apucă de lucru. Racii suferă, Balanțele au carismă

Lupul Şchiop, un fel de ajutor al „şefului cel mare”. Ura față de președintele Donald Trump are rădăcini adânci, patologice. Elon Musk se apucă de lucru. Racii suferă, Balanțele au carismă

Pe 31 ianuarie s-au născut Franz Schubert, Anna Pavlova, Mario Lanza, Phil Collins, regina Beatrix, Ovidiu Lipan, Lucia Mureşan, Marin Moraru. În calendarul creștin-ortodox sunt Sf. Doctori fără de arginți Chir și Ioan și Sf. Victorin.

Ziua de 31 ianuarie este ultima zi, după unii autori, a şaptea zi a lupilor, "este consacrată chiar patronului, miticul Filip Şchiopul, Lupul Şchiop, un fel de ajutor al „şefului cel mare”. Anoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 81.

Lupul Şchiop este sfânt. Lupul Şchiop s-a ologit când s-a luptat pentru oameni. Alţii spun că l-a şchiopătat bunul Dumnezeu, că avea putere prea mare. (Speranţia)

Lupul Şchiop este esenţa europenilor. Lupul îşi schimbă părul, dar năravul, ba! Toate popoarele vechi europene au mitul lupului, a lupoaicei, uneori – de exemplu: romanii! Inteligenţi, expansionişti, inventivi – europenii au cucerit lumea. Şi au plătit pentru asta…

Este extrem de interesantă ipoteza că Dumnezeu l-a ologit pe Lupul Primordial ca să nu aibă multă putere. Pentru că puterea corupe şi alienează. Vedeţi istoria… şi uitaţi-vă în jur! Puterea micşorată trebuie suplinită prin inteligenţă, inventivitate, spirit de echipă. Aşa au apărut Lupii de Foc, şase Filipi, apoi nouă.

Avatar al Sfântului Andrei, sfătuitor al Sfântului Petru şi animăluţ în casă, de fapt în Grădină, al Maicii Domnului, aceasta este tripla ipostază a fiarei teribile pe care oamenii neoliticului o auzeau urlând în viscol. Era doar vântul…

Lupul Şchiop o să trăiască mereu în dimensiunea mitului şi o să-şi urmeze destinul atâta vreme cât va mai trăi un european care va spune mai departe legendele lupului!

Astăzi, a doua jumătate a zilei nu se lucreză în onoarea Lupului Şchiop, pentru bunăstarea poporului, sănătate în casă şi iertarea păcatelor! Cine are, dă de pomană! 

Tot pe 31 ianuarie sunt pomeniţi şi Sf. Doctori fără de arginţi şi făcători de minuni Chir şi Ioan. Acuma nu mai sunt doctori fără de argint şi de aceea nu mai fac nici minuni, ci doar omoară oamenii cu zile.

Dragi lupi, padawni și hobbiți am primit răspunsul din State la întrebările mele despre falsurile și dezinformările din presa românească despre președintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump. Este un răspuns lung cu referire la multe articole apărute în presă. Trebuie să am timp și răbdare ca să-l citesc pe tot. 

Vă place, sau nu, presa este monitorizată cu multă atenție. Este treaba de bază a fiecărei ambasade să facă rapoarte despre cum este văzută țara respectivă și conducătorul ei. Și aici atrag atenția jurnaliștilor care sub acoperirea largă, dar cu două tăișuri, a libertății cuvântului, defăimează, sau insultă, pe cel mai puternic om din lume. Sunt prietenul vostru, pe unii v-am văzut crescând, dar trebuie să vă avertizez că nu este profesional și nici folositor țării să insultați președintele SUA, aliatul nostru strategic. Scrisul la ziar dă impresia de invulnerabilitate și dacă-l atac pe Trump înseamnă că este egalul meu, nu? Nebun, schizoid, iresponsabil etc – fotografii grotești, schimonosite – aceasta este reacția unor ziare românești la adresa președintelui SUA! Nu vă luați după ceea ce se întâmplă în State. Este treaba lor internă! Dar să nu vă mirați când și republicanii și democrați vor condamna pe cei care au luat atitudine ofensatoare contra președintelui lor, în afara SUA. S-a mai întâmplat și altădată! 

Știți că citesc zilnic ”Le Figaro”. Un ziar serios, un ziar de dreapta. Nicio referire cu epitete, nicio analiză, comentariu, la Donald Trump, alta decât felicitările de rigoare și știri scurte despre activitatea sa, bill-urile pe care le-a semnat. Cei de acolo sunt jurnaliști, îi cunosc, își știu meseria! 

Dar de unde provine această ură viscerală, ilogică, contra lui Donald Trump? Simplu, oamenii, omenirea s-a obișnuit să fie mințită frumos de politicieni. Trump nu este politician, spune lucrurilor pe nume, aduce realitatea cotidiană la Casa Albă. 

Portretul robot al celui care îl înjură pe Donald Trump este foarte interesant, cu patologia celui frustrat de succesul pe care el știe că nu-l poate avea niciodată. Donald Trump NU are zece diplome la Harvard și cinci doctorate la Yale, nu are niciunul, de fapt, nu este cultural, vorbește scurt și concis și enervează pe left-winged sucker prin tot ceea ce este și a făcut. Prin activitate, bogăție, nevastă, cum și-a decorat casa, ceea ce spune, sau mănâncă! Ratații de stânga cu diplome, sau nu, nu pot accepta să fie conduși de un om bogat ȘI puternic. În mintea lor, fundamental egalitaristă de tip bolșevic, există o împărție. SAU bogat, sau PUTERNIC! Devin puternic, fac politică, ca să fiu bogat, nu invers! Cu mare dezamăgire i-am dat dreptate lui Daniel Barbu, care spune că poporul român este, majoritar, de stânga. Dar, elita? Se pare că nu există!

Eu sunt sărac și fără nicio putere, dar fără nicio îndoială, sunt de partea lui Donald Trump, facee ceea ce trebuie, așa aș fi făcut și eu! Recunosc elita când o văd. Când o face o prostie, o să o facă, cu siguranță, pentru că este Geamăn și cunosc extrem de bine această zodie o să am plăcerea să-l critic și să spun cum trebuia făcut, dar fără ofense și atacuri la persoană. 

Măi fetițe și băieți din presă, vă jucați cu cine nu trebuie și apoi vă mirați de ce nu ne dau americanii clauza și nu ridică vizele! Donald a dat liber la înjurat până la 1 februrie, considerând că este încă inerția campaniei electorale. De mâine, aș fi foarte precaut înainte să ofensez pe cel mai puternic om din lume, șeful unei armate de patru milioane de militari și a 17 servicii secrete care abia așteaptă să-i îndeplinească dorințele, exprimate, sau nu! După cum arată statistica, 28% din cei din structurile de forță americane spun că s-au înrolat sub jurământ pentru ca să poate ucide oameni în mod legal și foooarte discret. Glumesc, sigur că glumesc, este un pamflet astrologic, dar, totuși, reveniți la bălăcăreala de pe malurile Dâmboviței, este mult mai puțin periculos! 
Finul meu, cel din anturajul lui Elon Musk, mi-a trimis un articol, semnat de Patrick Caughill, în care se spune că Elon Musk se implică în construcția de autostrăzi, începând la sfârșitul lui februarie, cu un mare tunel pe sub intersecțiile de coșmar din Los Angeles. Musk a spus: “I really do think tunnels are the key to solving urban gridlock. Being stuck in traffic is soul-destroying. Self-driving cars will actually make it worse by making vehicle travel more affordable.” Primul tunel va fi între sediul SpaceX și Aeroportul Internațional Los Angeles. Nu este o operațiune particulară cum s-au grăbit să clasifice adversarii lui Musk operațiunea, ci doar un început. Trebuie să înceapă de undeva, iar SpaceX este proprietatea lui! Întrebat cum o să se numească firma care va face tuneluri, Elon Musk, a răspuns, cu mult umor: ”The Boring Company”! Finul meu punctează că automobilele electrice Tesla, mai ales cele autonome, cu pilot automat, sunt făcute ca să circule cu viteză, nu să stea ore întregi blocate în trafic, timp în care consumă ineficient bateriile. Mai mult, o Tesla autonomă blocată în trafic, face, săraca de ea, mici mișcări, tot timpul, la stânga, dreapta, înainte, înapoi – încercând să rezolve cu cipul ei naiv de nisip problema blocajului, făcut de oameni iresponsabili. De aceea se recomanda anularea self-driv-ului în caz de blocaj, pe autostradă.
Sunt în a șasea zi de tăcere și îmi face foarte bine! Mi s-a recomandat un film rusesc ”The Duelist”, de anul trecut, cred că o să-l văd, cine mi l-a recomandat este un francez de bune moravuri, un om onorabil, de mare cultură. Și el trumpist. Dacă avem aceleași alegeri politice, cred că avem și aceleași gusturi la filme, așa că o să caut să văd ceea ce mi-a recomandat, asta până mâine, doar este, în definitiv, o altă zi!

 

BERBEC   Trebuie să faci o analiză, să vezi care este orizontul de așteptare pentru interesele tale. Nu amesteca lucrurile, fii pragmatic și evită să te înșeli singur, dar nici nu te lăsa folosit! Nu da ocazia formării unor opinii colective. Mai ales dacă aceste opinii nu îţi sunt favorabile. Astăzi ai mai multă nevoie de bani. Nu prea găseşti. Sfârşitul zilei este apoteotic, cu toată turma de Berbeci umblând după bani pe la părinţi, prieteni, colegi, profesori, bănci, fonduri, cooperative de credit, cămătari etc. Pâna la urma oboseşti. Stelele nu spun daca gaseşti banii, ci doar că-i cauţi! 
  
TAUR   E necesar să nu cedezi impulsurilor tale, nu fii mai zgârcit decât trebuie! Astăzi cineva drag are nevoie să îl pui pe el pe primul plan şi să îl consideri cel mai important om din lume! Nu da sau lua cu împrumut bani; în general orice afacere cu bani astăzi – nu este favorabilă. Astăzi planifică timpul cu atenţie, fii critic şi rezumă-te la fapte. Nu te baza pe zvonuri şi bîrfe – în perioada în cauză sunt înşelătoare. O dimineaţă plină şi cam plictisitoare, până la urmă. Urmată de o după amiază monotonă, dar, poate un film nou. Una dintre zilele acelea în care te întrebi mai târziu, ce ai făcut, de fapt ?! 
 
GEMENI   Înregistrezi o anumită delăsare, neglijență și nepăsare, în jurul tău. Dacă nu te afectează direct, nu reacționa, este o boală periculoasă, sindromul secolului, care are episoade violente! Hârtiile semnate astăzi pot fi, mai târziu, lovite rapid de nulitate. Atenţie, deci, ce semnezi, sau mai bine zis dacă semnezi. Ai sentimentul împlinirii dar şi senzaţia că „mai sunt multe de făcut”.  Nu apare niciun semn important de reorientare drastică şi dramatică a situaţiei tale. O zi favorabilă, deci, în special pentru activităţile de rutină. Comunică cu prietenii. Veşti bune şi programe mici de distracţie, mai pe seară. 

RAC   Suferi, pentru că ai impresia că niciodată nu găsești nota potrivită în domeniul sentimental. Armoniei și pacifismului tău trebuie să-i mai adugi optimism și bucuria vieții. Asta este rețeta! Configuraţia stelelor arată o perioadă complexă cu multiple aspecte, care se succed rapid. Aşa cum am spus aspectele sunt complexe, aşa că te poţi aştepta şi la veşti mai puţin plăcute, legate de întârzieri sau de persoane care se dau la fund şi nu mai raspund la telefon. Atenţie la o posibilă dispută în familie sau cu partenerii. Dacă lucrurile se înfierbântă, poţi invoca o durere de măsele sau o întâlnire extrem de importantă și rupe contactul!

LEU   Astăzi poți avea ocazia să verifici o informaţie, o bârfă, o intrigă mai veche, care te priveşte direct şi care te-a amuzat copios în trecut. Nu te lua după zvonuri, verifică şi controlează! Astăzi este ziua potrivită să te ocupi de consolidarea relaţiilor sociale cu colegii de serviciu. Trebuie să sprijini pe cineva din anturajul apropiat care are nevoie de ajutorul tău. Nu forţa inutil; mai bine amână pe mai târziu. Gândeşte de două ori până dai un răspuns. Această zi de marți pare să fie foarte liniştită, chiar plictisitore. O dimineaţă plină şi cam plictisitoare, până la urmă.  Poţi folosi această zi ca să-ţi faci un bilanţ al lucrurilor pe care le ai de făcut. Orele serii sunt cele mai favorabile.

FECIOARĂ  Contrar obiceiului, nu trebuie să dai mare importanţă detaliilor, nici amănuntelor. Răspiră profund şi trăieşte viaţa din plin, pentru că primeşti o veste bună, fă un armistițiu cu timpul! O propunere sau chiar o ofertă, dacă nu azi, atunci mâine. Cu toate că pare foarte avantajoasă, fii foarte atent la detalii, manifestându-ţi totodată entuziasmul pentru proiect. Cere mai multe informaţii pentru a lua o hotărâre. O zi excelentă pentru promovarea cu succes a intereselor personale. Noi idei par să se contureze. Mai tot ce faci reuşeşti. Mai pui încă o piatră, ca la jocul de Go, pe drumul succesului tău!

BALANŢĂ    Carisma ta este la maximum, dar nu te baza dacă trebuie să rezolvi probleme complicate la serviciu. Cere ajutor, este mai simplu să-ți faci obligații, pe care nu o să le onorezi niciodată! O discuţie din a doua parte a zilei îţi vor clarifica o situaţie care pare scăpată de sub control. Dimineaţă foarte dinamică, cu multe întâlniri în care se pot finaliza vechi proiecte şi idei. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. De asemenea, în afaceri sau dragoste nu lăsa nici o neclaritate în perioada menţionată, exprimă-te clar şi concis, ba mai repetă, la fel, dacă este nevoie.

SCORPION    Mici ambiţii personale, care nu-ţi dădeau pace, par să ajungă la o finalitate, la un rezultat. Bucură-te de reuşită alături de prietenii tăi şi aminteşte-ţi de cei care te-au sprijinit! Pentru unii dintre Scorpioni astăzi este ziua cu nişte termene, nervozitatea creşte. Până la urmă reuşesti, dar cu mare greutate. O zi perfectă ca să faci planuri de viitor şi să iei deciziile necesare. Dimineaţa este activă, poate chiar prea activă, aşa că trebuie să eviţi graba şi nerăbdarea. După o dimineaţă “interesanta”, dar obositoare, este cazul să te relaxezi puţin. Nu prea mult, pentru că nu te lasă energia proprie! Poate te duci la un spectacol, sau la un concert?
 
SĂGETĂTOR  Astăzi nu este o zi foarte favorabilă. Nu uita să apreciezi ceea ce ai şi nu mai râvni la vrabia de pe gardul altuia. Există în tine o doză de lăcomie nemotivată, care te trage înapoi! Din nou probleme de uzură, cazuri de faulturi de joc, în familie sau cu prietenii. Nu trebuie să-ţi faci atâtea gânduri pentru orice amănunt. Zodia Vărsătorului, în care ne aflăm, este o perioadă când calităţile personale îţi sunt avantajate. Din nou o zi nu foarte favorabilă, mai ales sub aspectul veştilor şi noutăţilor pe care le afli. Dar, cumpărăturile şi achiziţiile sunt favorizate ca şi „rectificările” în afaceri. Seara foarte romantică, sigur, dacă ai vârsta şi dispoziţia necesare.
 
CAPRICORN   Dimineaţa te pot bântui nişte „fantome” ale trecutului. Nu ceda nostalgiei, deciziile luate au fost cele mai bune la momentul respectiv. Pe seară, mare grijă la frig, la iarna continentală! Toate aspectele sunt favorabile, mai puţin cele care ţin strict de interesul tău personal, adică de iluziile care ţi le faci. Evită deciziile în grabă, în cursul dimineţii. Seara este mai bine aspectată pentru succesul unor afaceri-relaţii. Nu este o perioadă indicată pentru asumarea de obligaţii pe termen lung sau formarea de noi asociaţii.  Dragostea este pozitiv influenţată, la fel şi carisma proprie a nativilor din zodie. 

VĂRSĂTOR   Situaţia la serviciu pare tensionată, dar o poţi dezamorsa prin calm şi arborarea unui zâmbet. După o dimineaţă concentrată, densă, plină de activităţi, este momentul să te relaxezi! Astăzi este ziua noutăţilor. Atât în sensul de veste, informaţie, sau eveniment social cât şi cu înţelesul de obiecte, imagini şi oameni noi.  Pe cât posibil, astăzi nu schimba nimic din ce ai stabilit anterior, atât în afaceri cât şi în dragoste. Uneori noul este duşmanul binelui. Nu tot ce este nou este şi bun. Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai în cursul prînzului. Iti plac lucrurile clare si faci achizitii solide. Mai pe seară, trebuie sa verifici un dispozitiv domestic mecanic sau electronic – ca să nu-ţi facă probleme pe viitor!
 
PEŞTI    Iarna vrajbei tale se suprapune peste iarna grea. Trebuie să faci pace cu inamicii pe care îi socotești valoroși. Așa te poți ocupa cu șanse mare de reușită de… ceilalți! Vești interesante! Treci printr-o perioadă de iritabilitate acută, aşa că evită hotărârile pripite şi starea de nervozitate. Zâmbeşte, numără până la zece, respiră adânc – şi totul (poate) se rezolvă. Evită să te enervezi degeaba din cauza unor nimicuri sau a unor defecte de comunicare.  Fii deosebit de clar în discuţii sau în negocieri.  Ziua de astăzi este un prilej să recapeţi iniţiativa.