„Lupul de pe Wall Street”, cel mai vizualizat film de la Hollywood în Rusia. Cinematografele proiectează filme vechi, după ce studiourile americane au oprit lansările noi

„Lupul de pe Wall Street”, cel mai vizualizat film de la Hollywood în Rusia. Cinematografele proiectează filme vechi, după ce studiourile americane au oprit lansările noi Sursa: Dreamstime.com

„The Wolf of Wall Street” a fost cel mai tare film de la Hollywood din Rusia luna trecută, deoarece cinematografele proiectează filme vechi după ce studiourile americane au renunțat să mai lanseze alte pelicule pe teritoriul Federației.

La aproape un deceniu după ce a fost lansat, „Lupul de pe Wall Street” are parte de proiecții surprinzătoare în Rusia. Sancțiunile internaționale ample, boicoturile și un exod corporativ lovesc economia de consum a Rusiei, pe măsură ce întreprinderile își reduc stocurile.

Rușii au rămas cu vechile filme din Occident

Cinematografele din Rusia s-au apucat de reluarea filmelor de succes de la Hollywood și de a lansa în premieră filme de acțiune chinezești, după ce mai multe studiouri importante americane au oprit operațiunile și au încetat să mai lanseze noi filme în țară, potrivit unui raport Guardian din 20 mai.

Situația este atât de rea încât cel mai tare film din Rusia de la sfârșitul lunii mai a fost „Lupul de pe Wall Street”, potrivit The Wall Street Journal. Filmul lui Martin Scorsese din 2013, cu Leonardo DiCaprio, a fost despre exces și corupție pe Wall Street.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prezența la un lanț de cinematografe din Rusia a scăzut cu 70% până la 80%, de când țara a invadat Ucraina pe 24 februarie, a declarat proprietarul acesteia – care nu a vrut să fie identificat – pentru The Journal. „Vom avea noroc dacă ajungem până în toamnă fără să închidem”, a spus managerul unui cinematograf popular pentru The Guardian.

Probleme economice majore pentru populația rusă

„Oamenii pur și simplu nu vor să meargă să vadă „Lupul de pe Wall Street” pentru a cincea oară”. În general, economia Rusiei pare să reziste. Centrala de mărfuri ar putea încă încasa 800 de milioane de dolari pe zi numai din petrol și gaze în acest an, a raportat Bloomberg Economics săptămâna aceasta, dar rapoartele arată, de asemenea, că rușii încep să se confrunte cu provocări în peisajul economic, iar divertismentul nu este singurul sector care a fost afectat. Piesele auto sunt, de asemenea, rare, iar dealerii din Rusia pot vinde acum mașini noi care nu sunt echipate cu airbag-uri sau frâne cu ABS, conform The Journal. Există, de asemenea, o criză de aprovizionare în toalete și chiuvete.

Președintele Vladimir Putin a recunoscut că 2022 va fi un an dificil pentru Rusia, dar a respins ideea că toate problemele economice ale țării ar fi legate de război, pe care îl numește o „operațiune militară specială”, a informat Reuters pe 25 mai.

Rusia urmează destinul Uniunii Sovietice

Potrivit agenției de presă, Putin a majorat salariul minim și pensiile din țară cu 10%, pentru a contribui la contracararea inflației în creștere pe fondul sancțiunilor dure din cauza războiului din Ucraina.

„Guvernul încearcă să atenueze lovitura, dar asta este tot ce pot face”, a declarat Ivan Fedyakov, director executiv la firma de consultanță INFOLine din Sankt Petersburg, pentru The Journal. „Nu pot inversa situația, așa că vom vedea inevitabil o încetinire economică, o reducere a cheltuielilor consumatorilor și o înrăutățire generală a majorității indicatorilor economici”.

În aprilie, Banca Mondială a declarat că economia Rusiei este de așteptat să se contracte cu 11,2% în 2022, marcând cea mai gravă contracție economică din ultimele trei decenii de la prăbușirea Uniunii Sovietice.