Evenimentul Zilei > Social > Lupte între daci și romani, la Festivalul Cetăților Dacice
Lupte între daci și romani, la Festivalul Cetăților Dacice

Lupte între daci și romani, la Festivalul Cetăților Dacice

200 de luptători daci și romani, nimfe și gladiatori, dar și zeci de voinici din cetățile dacice din Alba vor reînvia istoria. Trupa Phoenix, printre oaspeții speciali

În weekend, vechiul Apoulon se va întoarce cu peste 2.000 de ani în urmă. 200 de luptători daci și romani, nimfe și gladiatori, dar și zeci de voinici din cetățile dacice din Alba vor reînvia istoria și legendele locale la Festivalul Cetăților Dacice. Printre invitați se numără și o trupă care a scris istorie: Phoenix. Aflat la a IX-a ediție, evenimentul ce se desfășoară anual în preajma zilei de Sânziene are ca scop promovarea tradițiilor și a potențialului turistic al județului Alba. Festivalul aduce o noutate în acest an, evenimentul va fi organizat pe rând în toate cele cinci localități din Alba care au pe raza lor cetăți dacice.

Astăzi, manifestările se desfășoară doar la Cricău, prin deschiderea taberei de reenactment. În cadrul acesteia vor avea loc ateliere antice de: monetărie, fierărie, olărit, tir cu arcul, aruncarea suliței, jocuri antice, pielărie, producerea și repararea echipamentelor militare antice și coafură antică. Seara se va încheia cu trupa Phoenix care va concerta începând cu ora 21,00 pe scena amenajată pe stadionul din Cricău. Spectacolul va continua până spre miezul nopții cu Rugul lui Zamolxe, un ritual de incinerare și dansul frumoaselor nimfe. Mâine, manifestările vor cuprinde întrecerile dacice între echipele de voinici ale cetăților dacice din Alba, reenactment istoric, luptele între daci și romani sau concertele în aer liber.