Evenimentul Zilei > Sport > Lumea sportului este îndoliată din nou. Un mare antrenor a încetat din viață
Lumea sportului este îndoliată din nou. Un mare antrenor a încetat din viață

Lumea sportului este îndoliată din nou. Un mare antrenor a încetat din viață

Fostul profesor de atletism Silviu Dumitrescu a încetat din viață, miercuri, la vârsta de 96 de ani. Tristul anunț a fost făcut de reprezentanții Federației Române de Atletism, pe site-ul oficial.

Odată cu mesajul de condoleanțe, oficialii federației au prezentat și un scurt CV profesional al fostului antrenor al lotului național. Silviu Dumitrescu a pregătit echipa de atletism a României în perioada 1975 – 1988, vreme de 13 ani.

„Silviu Dumitrescu s-a ridicat la ceruri! Federaţia Română de Atletism anunţă cu tristeţe trecerea în nefiinţă a lui Silviu Dumitrescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanţe familiei îndoliate”, se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Conform informațiilor oficiale date publicității de Federația de Atletism, Silviu Dumitrescu a absolvit școala de antrenori în anul 1948. El a fost și absolvent al facultății de Drept din București pe care a terminat-o un an mai târziu, în 1949.

Sursa foto: Facebook

Scurtă biografie a profesorului Silviu Dumitrescu

Fostul profesor de atletism și-a dedicat viața sportului activând mai bine de jumătate de deceniu în acest domeniu. El a pregătit numeroși sportivi care au făcut performanță, atât la nivelul campionatelor naționale cît și la competițiile internaționale.

„Născut pe 21 februarie 1925, în Bucureşti, Silviu Dumitrescu a fost absolvent al Şcolii de antrenori din cadrul FRA (1948) şi al Facultăţii de Drept din Bucureşti (1949). Antrenor al lotului naţional (1975 – 1988), A.C.R. Bucureşti (1944 – 1948), Metalul Bucureşti  (1949  – 1994). O jumătate de secol de antrenorat, dintre care 45 de ani a activat la acelaşi club (Metalul Bucureşti).

Dintre sportivii pe care i-a pregătit menţionăm pe Valeria Bufanu – Ştefǎnescu, Ileana Gergely – Silai, Mitica Junghiatu – Constantin, Georgeta Mogoş – Dumitrescu, Zamfira Voinea – Antonescu, Maria Lincǎ, Tudoriţa Nedelea – Moruţan, Adriana Mustaţǎ – Barbu – Andreescu, Silvia Bǎltǎgescu, Aurelia Manea – Sârbu, Maria Mariş – Pandele, Sanda Grosu, Mariana Goth – Condovici, Melania Stremţeanu – Davidovici, Viorica Suică – Enescu, Laura Racz – Nicolau, Rodica Ţarǎlungǎ, Claudia Ruse – Dumitrescu – Simionescu, Gheorghe Ghipu, Ion Dima, Petre Lupan, Paul Copu, Tadeus Strzelbiscki, Nicolae Voicu, Dumitru Nicolae, Gheorghe Dulgheru, Constantin Creţu etc.”, se mai arată în scurta biografie.

Recompensat pentru rezultatele obținute

Pentru rezultatele obţinute de atleții pe care i-a pregătit – între care 5 medalii la campionatele europene de salǎ pentru seniori, 1 titlu de campion european în aer liber la juniori, 2 recorduri europene în aer liber la juniori etc. –  Silviu Dumitrescu a primit titlul de „Antrenor emerit” (1983).

De asemenea, a fost decorat cu Medalia „Meritul Sportiv / clasa I” (1982) şi cu Ordinul „Meritul Sportiv – clasa a III-a” (2004).

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.