Ludovic Orban, scos țap ispășitor pentru prăbușirea PNL în sondaje. Fostul președinte, ținta unui atac virulent

Ludovic Orban, scos țap ispășitor pentru prăbușirea PNL în sondaje. Fostul președinte, ținta unui atac virulentSursa: Arhiva EVZ

Alina Gorghiu pune pe seama lui Ludovic Orban scăderea pe care o suferit-o Partidul Național Liberal, în ultima perioadă, în ochii electoratului.

Alina Gorghiu, vicepreşedinte al Partidului Național Liberal (PNL), l-a criticat în termeni duri pe Ludovic Orban, fostul lider al liberalilor. Despre care a spus că a contribuit la pierderea unui „eşantion” din simpatizanţi, ceea ce a dus la o scădere a partidului în sondaje.

Alina Gorghiu arată cu degetul către fostul președinte al liberalilor, Ludovic Orban

Alina Ghorghiu a vorbit despre rezultatele ultimului sondaj Avangarde, în care PNL apare cu un scor foarte prost, de 17%. Un motiv pentru această scădere este conflictul pe care l-au dus Florin Cîțu și Ludovic Orban înaintea alegerilor interne.

„Conflictul din interiorul partidului, fostul lider, Ludovic Orban, a contribuit din plin patru luni de zile la pierderea unui eşantion din simpatizanţii PNL, pentru că, în loc să atace PSD, şi-a făcut o cauză din atacarea PNL şi a preşedintelui partidului”, a spus Alina Gorghiu la România TV.

Pe de altă parte, Alina Gorghiu a vorbit despre discuţiile care au în coaliţia de guvernare cu PSD şi UDMR despre revizuirea Constituţiei României, unul dintre subiectele dezbaterilor fiind modificarea atribuţiilor preşedintelui.

„Atunci când va veni acest moment de oportunitate pentru schimbarea Constituţiei, vom aborda foarte serios dezbaterea”

„În programul de guvernare, să ştiţi că şi acum se tratează tema, spunându-se că atunci când va veni acest moment de oportunitate pentru schimbarea Constituţiei, vom aborda foarte serios dezbaterea privitoare la revizuirea Constituţiei. Temele sunt multiple şi ofertante, de la traseismul politic, traseismul parlamentarilor care din păcate e un fenomen de 30 de ani căruia nu îi găsim leac, până la o eventuală discuţie despre scăderea vârstei de vot.

Se întâmplă în ţări civilizate ca Austria şi Germania să se poată vota de la 16 ani şi o discuţie foarte serioasă despre limpezirea atribuţiilor atât la nivelul Executivului – preşedinte – Guvern, dar şi o evaluare sau reevaluare”, a mai afirmat Alina Gorghiu pentru sursa citată.