Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban a demisionat din PNL. Mesajul transmis de fostul lider liberal
Ludovic Orban a demisionat din PNL. Mesajul transmis de fostul lider liberal

Ludovic Orban a demisionat din PNL. Mesajul transmis de fostul lider liberal

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a demisionat din partid, fiind urmat de 16 senatori şi deputaţi care recent au părăsit grupurile parlamentare ale PNL.

Printre demisionari se află Ionel Dancă şi Adrian Oros. Acesta din urmă a acuzat că actuala echipă „a călcat în picioare” atât tradiţia, cât şi istoria PNL, transformându-l într-un partid „nefrecventabil”.

La rândul său, Ludovic Orban a spus că pleacă din PNL după 30 de ani și s-a arătat foarte dezamăgit de unii dintre colegii săi.

”Astăzi este pentru mine o zi crucială, o zi în care pur și simplu am fost obligat să părăsesc partidul în care mi-am petrecut toată viața matură. Este o decizie pe care o iau cu o mare greutate pentru că în PNL am cei mai mulți prieteni, oameni de care am luptat umăr la umăr, alături de care am suferit, ne-am bătut să susținem ideile liberale, să oprim ciuma roșie să conducă România și să oferim șansa la o dezvoltare reală.

Ludovic Orban demisie
Sursa: EEC/Răzvan Vălcăneanțu

Am fost obligat să aleg între a fi loial PNL și a fi loial cetățenilor români care ne-au acordat încrederea și și-au pus speranțele în noi de-a lungul tuturor scrutinelor electorale în care am reprezentat PNL. Am luat această decizia pentru că societatea, relațiile interumane nu pot să se bazeze decât pe valori, pe principii, pe percepte morale care le permit oamenilor să se asocieze, să comunice, să se respecte. O familie nu se poate forma decât între doi oameni care se iubesc și au încredere.

O societate se formează pe încredere, contractele, relațiile toate se bazează pe încredere. Politica în cel mai înalt grad se bazează pe aceste percepte morale. Politica devine imorală când este făcută de oameni imorali.

Din păcate, încetul cu încetul și-au făcut loc toate lucrurile pe care le-am detestat: lenea, lipsa de asumare politică, slugărnicia, astea sunt regulile după care se ghidează PNL”, a declarat Ludovic Orban la sediul PNL, imediat după demisie.

Lista cu demisionarii din PNL:

Ludovic Orban – oficializat in plen
Luminița Barcari
Alexandru Kocsis – oficial
Ion Ştefan
Ionel Dancă – oficial
Constantin Şovăială
George Ionescu
Bogdan Bola
Claudiu-Martin Chira
Nicolae Giugea
Antonel Tănase
Gabriel Plăiașu
Violeta Alexandru
Adrian Miuțescu
Senatori
Ovidiu Florean
Adrian Oros
Ion Iordache

Pe 26 octombrie, Ludovic Orban a plecat din grupul PNL de la Cameră, devenind deputat neafiliat.