„Din păcate, Majestatea sa ne părăsește chiar acum când intrăm în anul sărbătorii Centenarului Marii Uniri. Chiar dacă nu va fi alături de noi, românii, sufletul lui va fi alături de noi și va veghea la continuarea unui destin măreț pentru această națiune. Se închide o pagină a istoriei. (…) Dumnezeu să-l odihnească pe Majestatea sa!”, a spus Ludovic Orban, citat de stiripesurse.ro.

Regele Mihai a încetat din viaţă marţi, la ora 13, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia, anunţă Casa Regală. La căpătâiul regelui a stat până în ultima clipă fiica sa, principesa Maria. Pe 25 octombrie, Regele Mihai împlinise 96 de ani.

„Majestatea Sa, Regele Mihai I, a încetat din viaţă astăzi, 5 decembrie 2017, la ora 13 (ora României), la reşedinţa privată din Elveţia. La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteţa Sa Regală Principesa Maria.Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Categrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.”, se arată în comunicatul oficial al Casei Regale.