Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban, primele schimbări în Guvern. Numele greu demis de premier. News Alert
Ludovic Orban, primele schimbări în Guvern. Numele greu demis de premier. News Alert

Ludovic Orban, primele schimbări în Guvern. Numele greu demis de premier. News Alert

O primă demitere din guvernul condus de Ludovic Orban a avut loc. Noile schimbări au fost deja publicate în Monitorul Oficial

Orban l-a demis pe Andrei Tinu, fiul fostului jurnalist Dumitru Tinu. Acesta ocupa funcţia de președinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie. În locul lui Andrei Tinu a fost desemnată Adriana-Elena Moța.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Adriana-Elena Moța se numește în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Naționale pentru Cetățenie pentru un mandat cu durata de 4 ani”, este anunţul făcut de lege5.ro.

Președinte la Agenția pentru Agenda Digitală a României este Ioan-Sabin Sărmaș -consilier local PNL Cluj-Napoca.

Şi noul preşedinte al Administrației Fondului pentru Mediu este Mihail-Dan Dojana.

Au fost semnate decretele de numire pentru mai mulţi secretari de stat, dintre care doi sunt membri PMP: Negruț Clement, secretar de stat la Cancelaria Prim-Ministrului, şi Florin Nicolae Creţ, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

De asemenea, premierul Ludovic Orban l-a numit pe Mironel Panțuroiu în funcția de secretar de stat al Ministerul Finanțelor Publice, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial.

Reamintim faptul că Mironel Panțuroiu a fost implicat în scandalul imobiliar Terra Residence, în urma căruia zeci de oameni s-au trezit că apartamentele pe care le plătiseră erau ipotecate de dezvoltator în favoarea unor bănci.

O altă numire este cea a tenorul Cosmin Marcovici care  a fost numit secretar de stat la Ministerul Culturii.