Evenimentul ZileiPoliticaLudovic Orban, premieră în politica românească. Cu cine s-a întâlnit liderul PNL

Ludovic Orban, premieră în politica românească. Cu cine s-a întâlnit liderul PNL

Ludovic Orban, premieră în politica românească. Cu cine s-a întâlnit liderul PNL
Ludovic Orban a bifat o premieră în politica românească. Dacă va învestit în fruntea Guvernului, va deveni primul premier care s-a consultat cu societatea civilă. 

Propunerea lui Klaus Iohannis pentru funcția de premier s-a întâlnit, înainte de votul de învestitură, cu reprezentanți ai societății civile, ai Băncii Naționale, ai mediului academic, ai mediului de afaceri, ai patronatelor și sindicatelor.

Ludovic Orban, întrevederi cu Mugur Isărescu și Ioan Aurel Pop

Printre cei cu care a discutat Ludovic Orban s-au numărat Mugur Isărescu – guvernatorul BNR, Ioan Aurel Pop – președintele Academiei Române, Victor Voicu – vicepreședintele Academiei Române, Mihai Daraban – președintele Camerei de Comerț și Industrie a României și Florin Jianu – președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii, notează Deșteptarea.

În cadrul întrevederilor, atât Orban și reprezentanții instituțiilor menționate au venit cu diverse inițiative. Una dintre acestea a fost chiar dezvăluită de către președintele PNL. „Președintele Jianu a venit inclusiv cu o propunere la care deja mă gândisem, să am un consiliu consultativ, care să fie format din reprezentanții mediului de afaceri și ai mediului academic”, a precizat Ludovic Orban.


Accesează: