„Din inima Tărâmului moților, de la Țebea, ne luăm energie și ne inspirăm din faptele și dăruirea strămoșilor noștri”, a postat, pe Facebook, Cristi Barbu, secretarul general adjunct al PNL. Alăuri de președintele liberalilor, Ludovic Orban, acesta a participat la mai multe manifestări care au avut loc, sâmbătă și duminică, în județele Prahova, Alba, Hunedoara și Brașov, într-un veritabil tur de forță în care liderii PNL au preferat să fie aproape de oameni, decât să stea în birouri, în cele mai importante momente ale comunităților din care fac parte.

În drum spre Țebea, acolo unde mii de români l-au comemorat pe „Crăișorul munților”, Avram Iancu, Ludovic Orban s-a oprit în satul Trăisteni, comuna Valea Doftanei, județul Prahova. Alături de George Ionescu, deputat de Prahova, de președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, de primarul Costea Lucian Vileford, președintele PNL a participat la cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Cașcavelei. Manifestarea, una dintre cele mai îndrăgite de acest gen din Prahova, este organizată de Primărie și Consiliul Local. La baza acestui eveniment stă, evident, cașcaveaua de Valea Doftanei, un produs cu o tradiție de secole, înregistrat la OSIM de autoritățile locale în anul 2006.

La Baia de Criș, județul Hunedoara, la tradiţionala serbare naţională care are loc la mormântul lui Avram Iancu, în inima Ţării Moţilor, Ludovic Orban a participat la manifestările organizate în preajma zilei de 10 septembrie, atunci când se împlinesc 147 de ani de la moartea „Crăișorulu munților”. O delegație numeroasă l-a însoțit pe președintele PNL, printre care secretarul general adjunct Cristi Barbu, europarlamentarii Gheorghe Falcă și Siegfried Mureșan, deputatul de Hunedoara Lucian Heiuș, primarul interimar al Aradului, Călin Bibarţ, primarul din Deva, Florin Oancea, alături de numeroși ali primari și reprezentani ai autorităilor locale din județele Hunedoara, Alba și Arad.

De la Țebea, delegația condusă de Ludovic Orban s-a îndreptat către Jidvei, județul Alba, acolo unde a avut loc cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur”.

Apoi, președintele PNL a plecat către județul Brașov, acolo unde s-a întâlnit cu oamenii care participau la cea de-a IX-a ediţie a festivalului „Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara”. Cetatea Feldioara este cunoscută ca fiind cea mai importantă fortificație ridicată de cavalerii teutoni în Transilvania. „Cetatea vie – Zilele porţilor deschise ȋn Cetatea Marienburg – Feldioara” este un proiect cultural derulat de Primăria Feldioara şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov, care se desfășoară ȋn Cetatea medievală Marienburg.

Te-ar putea interesa și: