Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban, despre MRU la șefia SIE: Am reușit cu sprijinul UDMR, UNPR și al minorităților
Ludovic Orban, despre MRU la șefia SIE: Am reușit cu sprijinul UDMR, UNPR și al minorităților

Ludovic Orban, despre MRU la șefia SIE: Am reușit cu sprijinul UDMR, UNPR și al minorităților

Prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban a declarat, marți, într-o intervenție telefonică la postul B1 TV, că Mihai Răzvan Ungureanu nu ar fi revenit în funcția de director al Serviciului de Informații Externe fără voturile parlamentarilor UNPR, UNDMR și a reprezentanților minorităților naționale.

”Nu simt niciun sentiment de victorie pentru n-am avut cu cine să ne luptăm întrucât principalul partid de guvernământ și cu aliații săi au părăsit câmpul de luptă într-un mod rușinos. Nu există precendent în Europa democratică la așa ceva. De altfel, lașitatea lor s-a și întors împotriva lor”, a spus Ludovic Orban.

”Am reușit cu sprijinul UDMR, grupului Democrat Popular, grupului minorităților naționale, parlamentarilor aparținând PSRO și parlamentarilor aparținând UNPR. Am reușit să asigurăm cvorum de ședință și practic am reușit să evităm o mare rușine, și anume ca Parlamentul României să nu aibă capacitatea  să numească un director al Serviciului de Informații Externe, propus de președintele României. Le mulțumesc și deputaților neafiliați care au fost prezenți la vot pentru că au ales să-și exercite mandatul încredințat de cetățeni și să-și exprime opțiunea”, a declarat Ludovic Orban.

Cu privire la șansele unei noi moțiuni de cenzură, prim-vicepreședintele PNL a spus că nu își face iluzii în privința UNPR. 

”Eu sunt un om realist. Am urmărit practic partidul care a influențat rezultatul votului, UNPR, de fapt, prin declarațiile președintelui său, au spus că susțin în continuare guvernul Victor Ponta. Nu îmi fac deocamdată iluzia că UNPR-ul ar putea fi dislocat din guvernul Victor Ponta și nu cred că deocamdată, pe conjunctura actuală, UNPR ar vota o moțiune de cenzură”, a mai spus Orban. 

”În ce mă privește eu consider că Victor Ponta trebuie să își dea demisia și am convingerea că își va da demisia pentru că nu mai poate să țină România blocată într-o stare de aproape criză politică și mai ales aruncând asupra imaginii României acest blam nemeritat și anume blamul că Guvernul României este condus de un premier care este anchetat pentru fapte de corupție”, a mai precizta Ludovic Orban.