Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban: Bugetarii taie frunză la câini şi îşi încasează leafa de pomană
Ludovic Orban: Bugetarii taie frunză la câini şi îşi încasează leafa de pomană

Ludovic Orban: Bugetarii taie frunză la câini şi îşi încasează leafa de pomană

Ludovic Orban a criticat faptul că salariile din sectorul public sunt extrem de mari faţă de cele din sectorul privat, pe activități similare.

Ludovic Orban:Am ajuns în situaţia în care salariul mediu în sectorul public e mai mare decât salariul mediu în sectorul privat, am ajuns în situaţia în care, în mod neloial, de fapt, Guvernul prin reglementările lui şi prin modul în care plăteşte salariile în sectorul public a ajuns să creeze o concurenţă mediului privat” a declarat premierul.

„S-au făcut societăţi de stat care plătesc angajaţii cam cu 30 – 35% mai mult decât sunt plătiţi angajaţii pe activităţi similare, în condiţiile în care cele mai multe societăţi nu fac nimic. Pur şi simplu, taie frunză la câini şi îşi încasează leafa de pomană”, mai spune Orban.

S-au inventat tot felul de pomeni, de prime

„Stilul ăsta în care se inventează tot felul de plăţi şi pomeni. M-am uitat pe structura salarizării în sectorul public, lăsând la o parte că eu nu ştiu dacă în vreo altă ţară se adoptă vreo lege a salarizării care să prevadă un grafic de creştere pe patru ani. Mă mir că nu au prevăzut o creştere pe 100 de ani, pe un mileniu, să spunem. (…) Pe lângă asta, există tot felul de prime, de …”

Orban, despre sporuri aberante cum ar fi cel de antenă, microbi

„Am văzut spor de condiţii deosebite, care se alocă acum, probabil sunt radiaţii de la antenă, unde sunt microbi şi aşa mai departe. Se alocă 15% din salariul brut. Stăteam şi mă întrebam, cum adică să aloci un spor de condiţii deosebite procent din salariul brut? Pentru că şi eu care câştig 4.000 de lei sunt la fel de expus la radiaţii ca şi ăla care câştigă 12.000 de lei. Nevoile mele, să spun, să iau medicamente sunt aceleaşi pe care le are şi ăla care are un venit mai mare decât mine. Cum să stabilesc sporul de condiţii deosebite raportat la salariul brut?, a declarat Orban, la Adunarea Generală a membrilor Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, citat de Agerpres.