Ludovic Orban a explicat motivul excluderii lui Viorel Cataramă din PNL : “Delictul de opinie”

Ludovic Orban a explicat motivul excluderii lui Viorel Cataramă din PNL : “Delictul de opinie”

Invitat la o dezbatere televizată la Televiziunea Naţională, preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a fost întrebat care sunt morivele excluderii lui Viorel Cataramă din PNL.

În exenţă, Orban a vorbit despre „delictul de opinie”, existent în statutul partidului. Altfel spus, e pedepsit acela care nu nu respectă deciziile partidului sau care atacă în mod sistematic partidul.

"E problema lui (n.r. - Viorel Cataramă dacă depune plângere penală).

Delictul de opinie este pedepsit conform statutului atunci când un membru nu respectă deciziile, atacă sistematic deciziile partidului, preşedintele partidului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce s-ar întâmpla dacă s-ar da liber la înjuratul preşedintelui partidului?

Nimeni nu este împiedicat să se exprime în cadrul partidului, partidul este deschis dezbaterilor, orice membru poate să exprime orice fel de opinie.

Păi dacă te duci pe televiziuni ca să îţi ataci colegii de partid, să ataci orice decizie a partidului, înseamnă că nu te simţi bine în partidul respectiv", a spus Orban.

De precizat că Viorel Cataramă era prim-vicepreşedintele Organizaţiei PNL din Sectorul 2.

"În niciun caz, în PNL nu-şi au locul aceia care îşi atacă colegii, care nu respectă deciziile partidului, aceia care îşi permit, în loc să se ocupe de activitatea fundamentală a PNL, de promovarea ideilor liberale, de opoziţie faţă de PSD şi de majoritatea guvernamentală, se ocupă cu înjuratul colegilor de partid - înseamnă că nu le place în interiorul PNL", a conchis Ludovic Orban, potrivit Agerpres.