Premiul câştigat de Lucian nu a mirat pe nimeni. De altfel, chiar dacă cei cei șapte foști concurenți, deveniți jurați, susţin că nu au vorbit cu nimeni despre votul lor, câştigătorul era bănuit de toată lumea. Mai mult, chiar înainte de emisiune mulţi dintre participanţi au salutat-o şi felicitat-o pe mama lui Zapp. "Nu mă miră votul, îl bănuiam după resentimente, dar sunt dezamăgit", a spus Andrei, membru al juriului. Rezultatul nu a fost vreo surpriză nici pentru Otniela, singura fată dintre finalişti, dar tatăl tinerei, cel care a tremurat cel mai mult cât timp ea a fost plecată, a fost destul de supărat.

Finala a fost scurtă, de aproximativ o oră, având în vedere că voturile pentru “Unicul supravieţuitor” s-au dat în urmă cu ceva timp, în Filipine. Surpriza marea a venit din partea premiului oferit pentru “cel mai simpatic supravieţuitor”. Telespectatorii, care au avut la dispoziție opt zile pentru a-și alege favoritul, au votat pentru Diana. "Mă bucur din suflet și le mulțumesc. Jur că nu mă așteptam", a declarat tânăra când și-a luat trofeul din mâinile lui Dragoș Bucurenci. Premiul Dianei a stârnit şi cele mai multe comentarii, fanii emisiunii susţinând că nu s-au aşteptat ca aleasă să fie cea mai plângăcioasă concurentă.

Lucian vrea să rămână barman

Lucian a fost primul eliminat, dar a plecat pe Insula Exilului, a revenit în forță în ultima săptămână și a câștigat. El a fost departe de alianţele, trădările şi decepţiile de pe insulă, aşa că tânărul şi-a păstrat relaţiile amiabile cu toată lumea şi nu i-a fost greu să fie favoritul juraților.

În primul episod al emisiunii, Lucian, de 24 de ani, barman de meserie, a devenit liderul unuia dintre triburi şi a ajuns primul eliminat. Regulile jocului îi ofereau posibilitatea de a merge pe Insula Exilului și de a continua competiția într-un plan paralel. Zapp a acceptat această şansă.

“Mă simt excepțional, de fapt e un cuvânt mic. Mă simt așa cum mi-am dorit să mă simt de la început: câștigător!”, a spus Lucian când a primit cecul de 100.000 de euro, dar și titlul de Unicul Supraviețuitor. Întrebat despre ce va face cu premiul, tânărul a spus că nu s-a hotărât încă, dar nu va renunţa la a fi barman.

Emisiunea, difuzată în direct de ProTV a fost transmisă dintr-un mic studio special amenajat, care a imitat decorul de la consiliul tribal, din Filipine. De faţă, în public, au fost rudele şi prietenii concurenţilor, iar după premiere toată lumea a mers la petrecere.

Cine sunt finaliştii

Ploieșteanul Lucian are 24 de ani și lucra ca barman înainte de a se înscrie la ceea ce a devenit testul vieții sale. “După despărţirea părinţilor, eu şi fratele meu am rămas cu mama. Nu ne-a fost uşor, am simţit lipsa unui părinte, însă cred că orice întâmplare proastă are şi o parte bună. Cele mai importante calităţi sunt punctualitatea, sinceritatea”, a spus despre sine”. Când a plecat în Filipine, Lucian era despărţit de prietena sa, Isabela. De altfel, pe când se afla în competiţie a vărsat larimi amare de dorul Isabelei, femeia pe care o iubește nebunește. Isabela a fost prezentă la finala live a show-ului de la PRO TV. Ea a stat lângă mama lui Zapp, a îmbărbătat-o şi a fost prima care a îmbrăţişat-a când s-a anunţat câştigătorul. Tinerii au spus că au planuri mari împreună.

Iulian a fost cel mai tânăr concurrent şi a sărbătorit 19 ani în Filipine. Este din Râșnov și practică săriturile cu schiurile. Tânărul a fost protejat de colegii săi şi astfel a ajuns în finală. După ieşirea din competiţie el a rămas bun prieten cu Andrei şi Otniela şi au mers la escaladă în sală împreună.

Otniela, singura fată ajunsă în finală, are 27 de ani, este din București și lucrează ca make-up artist. Tânăra nu s-a plans niciodată de condiţiile din Filipine. Când s-a întors acasă primul lucru pe care l-a făcut a fost să se arunce în pat şi să doarmă. Otniela a mărturisit că i s-a părut foarte ciudat ca după 44 de zile să doarmă într-o cameră în care existau pereţi.

18 concurenți au stat 44 de zile în sălbăticie, au făcut foamea și au luptat cu condițiile vitrege impuse de natură. Fiecare dintre ei și-a dorit să câștige titlul de unic supraviețuitor, dar doar trei au avut șansa de a se lupta pentru el și pentru premiul de 100.000 de euro: Lucian, Otniela și Iulian.