Evenimentul ZileiPoliticaLucia Varga candidează la Senat pe listele PNL Constanța

Lucia Varga candidează la Senat pe listele PNL Constanța

Lucia Varga candidează la Senat pe listele PNL Constanța
Fostul ministru al Mediului, Lucia Varga, va candida pe lista PNL Constanța pentru Senatul României la alegerile parlamentare din 11 decembrie, figurând pe poziția a doua. Ea a fost impusă la Constanța de conducerea centrală a partidului care o va și valida, mâine, în ședința Biroului Permanent Național PNL. Filiala PNL Constanța era singura din țară pe listele căreia nu mai figura nici un parlamentar, fapt ce a iscat un scandal monstru potolit cu greu de președintele Gheorghe Dragomir.

Comitetul Executiv Județean al PNL Constanța întrunit în regim de urgență discută în aceste momente modificarea listei de propuneri cu candidații filialei, listă care fusese definitivată în urmă cu trei zile. Propunerile aprobate la Constanța urmau să fie validate, joi, la BPN al PNL. Conducerea centrală al partidului i-a cerut între timp liderului organizației județene a PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, să modifice lista de la Senat pentru ca Lucia Varga să figureze pe locul al II-lea, pe locul întâi fiind șeful organizației municipale a  PNL Constanța, contraamiralul în rezervă Vergil Chițac.

Motivul invocat de centru pentru înlocuirea Sorinei Tușa cu Lucia Varga ar fi distribuirea echilibrată a candidaților pe partidelele din care provin. Din calculele făcute ar fi reieșit că la Constanța lipsește un liberal de pe lista de candidați la Senat. Pentru că ocupanta locului al doilea pe lista de Senat, Sorina Tușa, provine de la PDL, s-a propus inlocuirea ei cu Lucia Varga.  Foștii PDL-iști constănțeni s-au întâlnit, de altfel, cu Gheorghe Falcă la București, acceptând în final sugestia Alinei Gorghiu. Ședința Comitetului Executiv Județean a PNL Constanța va fi astfel o formalitate. Dacă numele Luciei Varga va fi respins de liberalii constănțeni, mâine, în BPN, va fi oricum validat.

 

 

 

 


Accesează: