Lovitură teribilă primită de Gheorghe Hagi. Decizia FRF îi poate pune în pericol investiția

Lovitură teribilă primită de Gheorghe Hagi. Decizia FRF îi poate pune în pericol investiția Ionel Ganea l-a criticat pe Gică Popescu înaintea meciului de sâmbătă. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Farul Constanța nu va evolua în cupele europene în sezonul următor, chiar dacă va ocupa un loc, în Liga 1, care să-i dea dreptul să o facă. Gruparea de la malul Mării Negre nu a primit licența UEFA din din partea Administraţiei de Licenţiere a Federaţiei Române de Fotbal. Nemulțumit de decizia oficialilor de la București, președintele clubului, Gheorghe Popescu a anunțat că se va adresa Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Clubul de fotbal Farul Constanța a primit o veste proastă de la oficialii din cadrul Federației Române de Fotbal. Echipa condusă de Gheorghe Hagi nu a primit licenţa UEFA din partea Administraţiei de Licenţiere a FRF. Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a schimbării denumirii din „FC Viitorul” în „Farul Constanţa”. Pe cale de consecință, în cazul în care va câștiga dreptul, nu va putea juca în ediţia 2022 - 2023 a cupelor europene. La aflarea deciziei, preşedintele clubului, Gheorghe Popescu, a anunțat că va ataca decizia FRF la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

„Noi vom lua legătura cu avocaţii noştri şi vom merge mai departe pentru că decizia de a ne refuza licenţa UEFA mi se pare cel puţin stranie. Atâta timp cât ai avizul Federaţiei Române de Fotbal, cât timp respecţi regulamentele internaţionale, nu înţeleg de ce nu putem participa în cupele europene. Următorul pas este Tribunalul de Arbitraj Sportiv, nu există altă instanţă”, a afirmat Gheorghe Popescu pentru Agerpres.

El a explicat că au fost respectate toate procedurile prevăzute de regulamente, în momentul schimbării numelui clubului. Și, mai mult, pentru schimbarea numelui, gruparea a primit și avizul Federației.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Când am schimbat numele din FC Viitorul în Farul Constanţa am respectat întru totul cerinţele forurilor internaţionale şi ale Federaţiei Române de Fotbal. Ba mai mult, înainte de a face această mişcare (n.r. - schimbarea denumirii clubului) am avut avizul Federaţiei Române de Fotbal. Deci am anunţat federaţia înainte, am primit avizul federaţiei şi am dat drumul procedurii. Am respectat absolut tot ce putea fi respectat la acea oră. De fapt noi nu am făcut altceva decât să luăm numele şi emblema de la Farul Constanţa”, a adăugat Gheorghe Popescu.

Sursa foto: EVZ

Ce se va întâmpla în viitor

Oficialul Farului nu a putut da detalii despre motivele pentru care Adminstraţia de Licenţiere a refuzat acordarea licenței UEFA. El a precizat că toate aceste aspecte sunt cunoscute de avocați. Tot aceștia vor face demersurile ce se impun pentru a rezolva situația.

„Nu ştiu cum au motivat cei de la licenţiere decizia, pentru că de aceste chestiuni se ocupă avocatul Florin Comşa. El ştie ce demersuri trebuie făcute de acum încolo. Dar repet, noi atunci când am făcut acea mutare am avut avizul FRF şi am respectat întru totul regulamentele internaţionale”, a mai spus Gheorghe Popescu.

Farul Constanţa nu este singura echipă ce nu a primit licenţă UEFA pentru sezonul 2022 – 2023, în aceeași situație aflându-se și FC U Craiova 1948, echipă plasată în play-out-ul Ligii I.

Sursa: arhiva EVZ

Șansele Farului la cupele europene

În prezent, Farul ocupă locul 5 în clasamentul play-off-ului Ligii I, cu 29 de puncte. În cazul în care va încueia pe locul 4, iar Universitatea Craiova va câștiga Cupa României, echipa condusă de Gheorghe Hagi ar avea dreptul să dispute barajul pentru Conference League cu câştigătoarea meciului dintre locul 1 şi 2 din play-out.

La 21 iunie 2021, gruparea de fotbal din Liga I FC Viitorul şi divizionara secundă Farul au fuzionat. Viitorul a preluat denumirea Farul Constanţa şi sigla noii entităţi. Ciprian Marica, proprietarul clubului Farul Constanţa din Liga a II-a, a devenit acţionar la noua entitate sportivă aflată în Liga I.