Evenimentul Zilei > EVZ Special > Bucureștenii se revoltă după greva de la metrou. Ce doresc cetățenii de la Rădoi și sindicaliști
Bucureștenii se revoltă după greva de la metrou. Ce doresc cetățenii de la Rădoi și sindicaliști

Bucureștenii se revoltă după greva de la metrou. Ce doresc cetățenii de la Rădoi și sindicaliști

Bucureștenii vor ca sindicaliștii Metrorex să fie cei care vor plăti cheltuielile pentru criza de la metrou care a blocat Capitala pentru o zi.

Potrivit unui sondaj realizat de Avangarde, majoritatea bucureștenilor nu sunt prea fericiți de situația de la Metrorex. Aceștia sunt de părere ca toate costurile blocării activității de la metrou ar trebui suportate de sindicatul Metrorex.

Potrivit cercetării sociologice, 64% dintre bucureşteni sunt de părere că blocarea activităţii metroului timp de o zi nu a fost justificată, în timp ce doar 22% cred că a existat o justificare.

De asemenea, 61% dintre bucureşti cred că sindicatul sau doar participanţii la acţiune ar trebui să suporte costurile blocării metroului.

În privinţa celui mai important proiect de infrastructură din Capitală, 31% dintre bucureşteni consideră că rolul aparţine autostrăzii de centură, 22% continuării magistralei de metrou M5, 21% văd prioritare pasajele Mogoşoaia, Domneşti Berceni şi Olteniţa.

Şi, în fine, în privinţa privatizării TAROM, opiniile sunt împărţite: 45% dintre bucureşti sunt împotrivă şi doar 30% sunt în favoarea unei asemenea decizii.