Evenimentul Zilei > Politica > Lovitură pentru cuplul Manda-Olguța. Decizia ANI i-a adus demisia
Lovitură pentru cuplul Manda-Olguța. Decizia ANI i-a adus demisia

Lovitură pentru cuplul Manda-Olguța. Decizia ANI i-a adus demisia

Prefectul de Dolj, Narcis Purcărescu, a semnat, joi, ordinul de încetare a mandatului pentru primarul comunei Işalniţa, Ovidiu Flori.

Ovidiu Flori este naşul de cununie al cuplului Olguţa Vasilescu – Claudiu Manda, şefii PSD în Dolj.

Primarul a fost declarat de ANI ca fiind incompatibil deoarece a deţinut simultan funcţiile de viceprimar (2008-2012), respectiv primar (2012-2016) şi de administrator al Servicii Publice Işalniţa SRL.

Nemulţumit de decizia ANI, Ovidiu Flori a dat în judecată instituţia dar a pierdut procesul, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Decizia prefectului vine cu aproape şase luni înainte de alegerile locale.

„Nu ştiu ce voi face momentan, aştept să primesc ordinul prefectului. Există posibilitatea de a-l ataca în contencios”, a precizat Ovidiu Flori.

Primarul Flori a ţinut să dezmintă zvonurile din ultima vreme conform cărora va merge city manager al Craiovei sau administrator la Compania de Apă Oltenia (CAO), spunând că „nu a fost nici o discuţie în acest sens”.

De asemenea, prefectul a mai semnat, tot joi, ordinul de încetare a mandatului şi pentru Magdalena Predoaica, viceprimarul comunei Galicea Mare, care a fost găsită incompatibilă de ANI pentru că a avut simultan şi calitatea de comerciant PFA în perioada 2012-2013.

Nu sunt primele cazuri în care se demonstrează incompatibilitatea unor persoane aflate în funcţii importante la nivel local.

În urmă cu două luni, prefectul de Dolj a semnat ordinul de încetare a mandatului şi pentru primarul comunei Drăgoteşti, Dumitru Dincă, pentru că în perioada 2012-2013 acesta a deţinut simultan funcţiile de primar şi de membru în Consiliul de Administraţie al unei şcoli din localitate, potrivit gds.ro