Evenimentul Zilei > Economie > Lovitura pe care Bosch o dă României! Pierdem 110 milioane de euro…
Lovitura pe care Bosch o dă României! Pierdem 110 milioane de euro…

Lovitura pe care Bosch o dă României! Pierdem 110 milioane de euro…

Colosul german Bosch a decis să renunțe la construirea unei noi fabrici în România.

Inițial, Bosch anunțase că va ridica lângă Simeria o unitate pentru producția de mașini de spălat, valoarea investiției fiind de 110 milione euro. Planurile nemților s-au schimbat radical după ce au apărut „întârzieri generate de accesul la ajutorul de stat”, după cum notează alba24.ro.

Irenne Wagner, head of marketing la BSH Electrocasnice, a declarat că, deocamdată, producția mașinilor de spălat rămâne în celelalte fabrici din Europa: „BSH Hausgeräte GmbH a decis să nu-şi continue planurile pentru construcţia unei fabrici în Simeria. Din cauza condiţiilor economice şi a planificării strategice a vânzărilor bazate pe acestea, producătorul de electrocasnice nu vede în prezent necesitatea unor capacităţi de producţie noi suplimentare în Europa. BSH are o reţea de producţie în Europa de 22 de fabrici, care se pot adapta flexibil la cerinţele în schimbare”.

Fabrica de la Simeria ar fi asigurat 700 de locuri de muncă, cu primele mașini livrate în 2021. Investiția trebuia să fie de 110 milioane de euro, cea mai mare din judeţul Hunedoara în ulti­mii 30 de ani.

În România, Bosch a înregistrat la nivelul anului fiscal 2018 vânzări consolidate în valoare de 2,1 miliarde, o creștere de 9% față de anul precedent. Principalele investiții ale companiei germane sunt în unităţile de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi Blaj.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: