Mai mulți primari, consilieri locali și membri și-au dat deja demisia și au anunțat că vor să activeze în partidul ADER, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

„Orașul Hârșova este o locație strategică a județului Constanța, orașul fiind abandonat de actuala administrație locală. Prezenți la Ședința Biroului Executiv al Organizației Partidului ADER din orașul Hârșova, cu ocazia inaugurării noului sediu al partidului din oraș, am avut surpriza plăcută ca mai mulți primari, membri simpli și consilieri ai PSD să-și manifeste dorința de a activa în Partidul ADER. Ei au explicat că nu mai pot tolera slaba preocupare a PSD-ului pentru guvernarea țării”, a declarat președintele partidului ADER, Neculai Onțanu, conform comunicatului. Potrivit sursei citate, social-democrații care sunt bănuiți de trădare, sunt excluși din partid.

Grupul de iniţiativă al Asociaţiei pentru Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie „Om între oameni” (ADER) a fost înființat anul acesta de către Neculai Onțanu, fost primar al sectorului 2.