Evenimentul Zilei > Politica > Lovitură decisivă pentru Daea. Cine a anunțat că vremea lui a trecut și îl ia la bani mărunți
Lovitură decisivă pentru Daea. Cine a anunțat că vremea lui a trecut și îl ia la bani mărunți

Lovitură decisivă pentru Daea. Cine a anunțat că vremea lui a trecut și îl ia la bani mărunți

Trebuie să asigurăm condiţii egale de acces la piaţă pentru producătorii autohtoni, însă nu mai este nevoie să reface, ca Daea, gostaturile de odinioară, a declarat, miercuri, premierul Ludovic Orban.

El a fost întrebat dacă Guvernul va susţine proiectul iniţiat de fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, privind înfiinţarea Casei de Comerţ Unirea.

Vremea gostaturilor a trecut. Sigur că pentru producătorii români trebuie să asigurăm condiţii egale de acces la piaţă şi asupra acestui lucru noi am fost susţinătorii unui proiect legislativ care sperăm să fie pus în practica, de altfel este şi unul dintre punctele care există în programul de Guvernare, dar sincer cred că nu statul trebuie să se ocupe de această activitate. Trebuie reglementări clare de a sigura accesul la piaţă pentru producătorii autohtoni şi dacă aceste reguli sunt respectate nu mai este nevoie să refacem gostaturile de odinioară”, a subliniat premierul.

La rândul său, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat că joi dimineaţa Corpul de Control va verifica toate plăţile, inclusiv legalitatea plăţilor în cazul evenimentului din 9 octombrie de la Romexpo, unde au fost aduşi mii de fermeiri.

„Mâine dimineaţă, Corpul de control va verifica toată plăţile efectuate, legalitatea tuturor acestor plăţi, inclusiv plata evenimentului din 9 octombrie de la Romexpo, lansarea candidaturii doamnei Viorica Vasilica Dăncilă”, a subliniat Oros, potrivit Agerpres.

Premierul a continuat pe marginea acestui subiect, spunând că „se ştie foarte clar că unităţile din subordinea Ministerului Agriculturii, directorii judeţeni au fost obligaţi să vină cu angajaţi sau cu fermieri pe care îi controlau cu forţa” .

„I-au adus să participe la un eveniment politic şi sperăm să aibă şi curajul să recunoască acest lucru”, a menţionat Orban.

Premierul a fost prezent miercuri la preluarea mandatului de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de către Nechita-Adrian Oros.