Pe 9 aprilie 2006, în prelungirile meciului Italia – Franța, din ultima rundă a CM 2006, Marco Materazzi l-a insultat pe Zinedine Zidane, iar francezul a reacționat violent, lovindu-l cu capul în piept pe stoperul „Squadrei Azzurra”.

I-am spus lucruri urâte, dar nu puteau provoca o asemenea reacție. Pe orice stadion din Roma, Napoli, Milano sau Paris auzi cuvinte mult mai murdare. Mă refeream la sora lui, nu la mamă, cum am citit în unele ziare. Mama mea a murit când aveam 15 ani, nu aș fi putut coborî atât de jos încât să-i insult mama”, spunea în urmă cu ceva timp Materazzi.

Recent, fostul jucător al lui Inter s-a referit din nou la acel episod. „Zidane a fost apărat de francezi, dar compatrioții mei m-au călcat în picioare. Pentru mine, ei nu sunt italieni adevărați.

Am apărat întotdeauna culorile Italiei. Criticile lor m-au rănit cel mai mult după acel Mondial. Acești oameni ar fi trebuit să pupe pământul pe care călcam. Eu marcasem golul egalării”, a postat Marco Materazzi pe o rețea de socializare.

În finala CM 2006, Franța a fost învinsă de Italia la loviturile de departajare, cu 3-5.