Evenimentul Zilei > Justitie > „Lotul Onţanu” aşteaptă de un an motivarea deciziei
„Lotul Onţanu” aşteaptă de un an motivarea deciziei

„Lotul Onţanu” aşteaptă de un an motivarea deciziei

Fostul edil al Sectorului 2, Neculai Onţanu, fostul secretar general al primăriei, Toma Şutru, precum şi nepoţii lui Gabriel Oprea, Loredana şi Aurel Radu aşteaptă de aproape un an motivarea deciziei pe fond în dosarul de fraude cu terenuri de 1,4 milioane de euro.

Tot ca pe ace stau şi procurorii DNA, care au cerut pedepse maxime, dar s-au ales cu pedepse neprivative de libertate sau cu achitări. Apelul se va judeca la Instanţa supremă.

Numai că judecătorul Damian Dolache de la Curtea de Apel Bucureşti, cel care a pronunţat pe data de 27 iulie 2017 o primă decizie în acest proces, nu şi-a motivat hotărârea nici până acum. Unsprezece luni şi cinci zile au trecut de când magistratul a soluţionat cauza.

Procesul penal contra fostului primar al Sectorului 2 a încetat prin prescierea faptei de luare de mită, de care era acuzat.

În ceea ce o privește pe Loredana Radu, pentru acuzația de luare demită a intervenit, de asemenea, prescripția, în timp ce pentru infracțiunea de spălare de bani a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare.

În același dosar, Toma Șutru a fost achitat, iar Radu Aurel a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru spălare de bani.

La ultimul termen de judecată procurorii ceruseră pedeapsa maximă pentru Neculai Onţanu, numai că limitele de pedeapsă sunt diferite pentru infracţiunea de luare de mită în vechiul Cod penal şi în cel nou.

Astfel, procurorul a arătat că legea nouă este mai favorabilă, care prevede o pedeapsă între 4 ani şi 13 ani şi 6 luni pentru luare de mită. Pe vechiul Cod penal, Onţanu risca între 3 şi 15 ani de închisoare.Tot atunci, Onțanu a catalogat acuzațiile procurorilor ca fiind „minciuni” și a spus că nu mai dorește să revină în politică.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: