Înregistrarea îl arată pe bărbat, ziua în amiaza mare, cățărat pe Biserica Metodistă Chadwell Heath, foarte calm, trăgând metodic de cruce, fără a se grăbi, până reușește să o rupă.

Tânărul nu face nici cel mai mic efort de a se ascunde. Nici măcar nu poartă o mască sanitară pentru a-și ascunde identitatea fără să atragă atenția, dat fiind că Londra se află sub restricții impuse de pandemia COVID.

Mai mult, el pare să nu fie interesat nici măcar de faptul că acțiunea sa bizară de demolare a crucii era urmărită de numeroase persoane prezente la fața locului.

Înregistrarea video a fost încărcată pe populara pagină de Facebook „Crimewatch UK”, părând să fi fost preluată de pe contul „London & UK Crime” de pe Twitter.

Secvențele au stârnit o furtună de reacții pe rețelele sociale, mulți dintre utilizatori afirmând că imaginile ar fi fost pe prima pagină a tuturor ziarelor și în deschiderea tuturor emisiunilor de știri dacă omul, în loc să atace o biserică creștină, ar fi devastat o moschee.

Asaltată cu mesaje indignate, brigada de poliție din cartierul Barking and Dagenham , unde se află situată biserica vandalizată, a dat asigurări publicului că este „conștientă de înregistrarea video care circulă pe rețelele sociale, cu un bărbat care produce distrugeri cu premisă religioasă”.

„Un bărbat a fost arestat iar cazul se află sub investigație”, a adăugat poliția, cerându-le martorilor să o contacteze pentru a oferi amănunte la numărul de telefon de urgență 101.

Ulterior, poliția a confirmat pentru Breitbart Londra că, imediat ce evenimentul le-a fost raportat, agenții săi s-au deplasat la scena infracțiunii și au arestat un bărbat „suspect de distrugeri”.

Poliția a uitat să amai pomenească și de circumstanțele agravante, prevăzute de lege, în cazul în care distrugerile se produc la adresa unor obiective religioase.

Crucea dărâmată a fost recuperată.