Locul în care Radu Mazăre este văzut ca un Dumnezeu: “Să îl lase în pace. Alții au furat mai mult și sunt liberi”

Locul în care Radu Mazăre este văzut ca un Dumnezeu: “Să îl lase în pace. Alții au furat mai mult și sunt liberi”

Cartierul de locuințe sociale „Henri Coandă”, din Constanța, pe care Radu Mazăre, cel care l-a ctitorit, îl numea “Cartierul amărâților”, este zona din oraș în care fostul primar este privit ca un Dumnezeu. Aproape toți locatarii apartamentelor tip container, care au primit cheile locuințelor din mâna lui Radu Mazăre, sunt de părere că aducerea lui în țară, după ce “a fugit ca să scape de cei care l-au arestat pe nedrept”, este nedreaptă. Îl iubesc atât de mult încât își doresc “să se întoarcă sănătos de la pușcărie” pentru a-l alege din nou, „cu inima curată”, primarul Constanței.

În cartierul Henri Coandă, la miezul zilei, locatarii trebuie să respecte liniștea, astea sunt regulile. Din loc în loc, pâlcuri de femei stau la taclale, cu copiii în brațe. La magazinul alimentar e mai multă agitație.Peste tot se discută despre aducerea lui Radu Mazăre în țară. “Să îl lase în pace pe domnul Mazăre, că nu era om rău. El ne-a dat casele” cere o femeie, indignată. Când află că este condamnat la 9 ani închisoare e stupefiată:“O săracu, e păcat, că a fost un om bun”.

O vecină pare devastată. “Venea mereu în cartier. La Înviere venea și ne dădea lumină. Și casele astea noi, tot Mazăre le-a făcut proiectele. Și nu a apucat să le ducă la bun sfârșit, că a trebuit să fugă, săracu, de ei. Să fugă de ăștia care l-au arestat  Și până la urmă tot l-au prins. Și cât s-a luptat să fie și el în libertate”. Iar prima femeie concluzionează. “Cel mai bun a fost Mazăre, să fie clar, dintre toți. Și tocmai pe el l-au arestat.”

“Parlamentarii fură și nu-i ia nimeni”

Ne puteți urmări și pe Google News

Oamenii nu pricep ce au vrut să spună judecătorii despre un prejudiciu de 114 milioane de euro. Pentru cei din Henri Coandă, oricine altcineva este vinovat, dar nu Radu MazăreDa ce nu zice judecătorii. Lasă, că multă lume a condamnat ei fără să fie vinovați. Mulți au furat mult mai mult și sunt liberi. Mai ales ăștia din Parlament, fură, și nu-i mai ia nimeni. Au zăpăcit țara asta. Și Dragnea, nu vedeți, a dus țara în râpă, de nu se mai poate repara niciodată. Mai mult rău a făcut”, comentează două femei mai în vârstă. Se bagă și bărbații în vorbă. Imediat ce unul apucă să strige “La pușcărie cu el!”, îl contrazice altul: “Stai că nu e așa. Cât a fost Radu Mazăre, nu plăteam nici gunoiul, eram scutiți de multe, acum plătim și apa. Mie nu mi-e frică să spun”.

90% din vina lui Mazăre e acoperită de binele făcut

O femeie în vârstă, care ține din tot sufletul” cu Mazăre, „pentru că ne-a făcut bine, mi-a dat casă, am căldură, am apă, am ce imi trebuie”, este oripilată de faptul că l-au adus ca pe un criminal. “Ce a făcut, doamnă? Ăștilalții nu au furat? Și eu dacă eram acolo, furam și eu în locul lui, nu-i așa? Pe bune acum, cinstit…Îl aduce cu atâta securitate. Ce a făcut, a omorât pe cineva?” Un bărbat de vârstă mijlocie vine și cu argumente care, susține el, l-ar putea absolvi de orice vină pe Radu Mazăre. “Au zis că Mazăre a furat, da? Dar a și făcut multe. Deci 90% din vina lui este acoperită”

 

Pentru cei mai mulți locuitori din Henri Coandă, condamnarea lui Radu Mazăre la 9 ani închisoare este uriașă. “ Nouă ani e groaznic. Ar fi bine să se miște niște rotițe, să scape, să i se reducă din pedeapsă. El a făcut pentru noi ce nu a putut să facă nimeni. E foarte mare condamnare, nu merita așa ceva. Pentru că sunt alții în comparație cu el în care Mazăre e puișor”, comentează un bătrân pe un scaun cu rotile.

Să vină sănătos din închisoare. Îl alegem primar

Oamenii din cartierul lui Radu Mazăre decretează că fostul primar a făcut totul pentru “noi săracii” și, de aceea, nu poate fi vinovat. “Să vină sănătos, să fie alături de noi în continuare. Poate cu ajutorul lui Dumnezeu o să fie iarăși primar, aici. Chiar vrem să fie primar. Cu inima curată îl alegem”, transmite o familie de tineri. “Și chiar dacă a furat, a furat să facă multe, uite, locuințele astea, ca să trăiască oamenii bine. Oamenii săraci. Asta a făcut el”, încheie mândră, soția.