Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a declarat, la Constanța, că la școala din Copșa Mică a început o anchetă serioasă în cazul profesorului de religie suspectat că s-ar fi masturbat în clasă. Liviu Pop a comentat doar că e o “presupunere falsă” și s-a oprit, spunând că va vorbi la finalul cercetărilor. Imaginile au fost filmate cu telefonul mobil, iar Liviu Pop a spus că nu renunță la interdicția păstrării aparatelor mobile în timpul orelor de către elevi. “Dezgustător! Astfel de oameni nu se pot numi profesori și nu au ce căuta la catedră. Totul s-a aflat pentru un elev A FILMAT cu telefonul mobil. Dacă telefonul era într-un spațiu special amenajat, această întâmplare extrem de gravă rămânea necunoscută. Sau poate tocmai asta se vrea.”, a comentat, pe Facebook, președintele Asociației Elevilor din Constanța, Alexandru Manda. 

Liviu Pop își păstrează, însă, punctul de vedere, explicând că asemenea situații pot fi rezolvate, “modificând legea educației naționale în așa fel încât un profesor care este exclus din sistemul de învățământ să nu mai poată intra în sistemul de învățământ preuniversitar, o perioadă de timp. Astăzi, dacă avem un caz de violență școlară a unui cadru didactic, vine la concurs în toamnă și poate să obțină acel post pentru că nu are nicio interdicție, Codul Muncii spunând că dreptul la muncă este unul garantat”. Ministrul Educației susține că nu sunt interzise telefoanele în școală. “Cu acordul cadrului didactic se pot folosi aceste telefoane inclusiv în procesul instructiv educativ”

În strategia privind combaterea violenței în școală, a spus Liviu Pop, vor fi introduse noi elemente “în așa fel încât să nu mai avem nevoie ca un elev sau un profesor să filmeze un act de violență, să avem alte metode mult mai clare cum ar fi supravegherea video, consilierea, prezența unui cadru didactic suplimentar,a unui părinte etc”. Ministerul Educației a introdus interdicțiile “tocmai pentru a-l face pe elev atent la ore, timp de 50 de minute să se concentreze la ore. Dreptul la educație nu poate fi îngrădit de absolut nimeni. În pauză poate să facă orice fel de alte servicii extrașcolare”. Liviu Pop nu a părut impresionat nici de un protest al elevilor din Brașov pe tema interdicției telefoanelor: “Este dreptul fiecăruia să facă orice, legal, în țara asta. Este democrație. Nu am ce să comentez”.  

 

Te-ar putea interesa și: