Liviu Dragnea a prezentat premierului Suediei mai multe măsuri cuprinse în programul de guvernare propus de PSD, printre care se numără şi o serie de măsuri sociale precum acordarea unei alocaţii suplimentare de 1.600 de lei pentru fiecare copil care face parte dintr-o familie cu venituri lunare totale mai mici de 5.000 de lei. De asemenea, Liviu Dragnea a discutat despre măsuri cu impact social considerabil pe care PSD intenţionează să le aplice atunci când va ajunge la guvernare, precum creşterea salariului minim la 1.750 de lei şi creşterea graduală a punctului de pensie la 1.775 de lei. Prin implementarea acestor soluţii, specialiştii PSD au estimat că numărul persoanelor care se află în zona de risc de sărăcire va fi diminuat cu 1,5 milioane până în 2020. Liviu Dragnea a prezentat interlocutorului său şi strategia PSD de creare a noi locuri de muncă şi de creştere a clasei de mijloc.

Vizita preşedintelui PSD în Suedia vine după ce, săptămâna trecută, acesta s-a întâlnit la Viena cu şeful guvernului austriac, cancelarul Christian Kern. La momentul respectiv, Liviu Dragnea a discutat despre propunerea PSD pentru tăierea a 102 taxe dar a tras şi un puternic semnal de alarmă referitor la nevoia satatului român de a-şi poteja fondul forestier.

Cele două vizite ale preşedintelui PSD marchează o schimbare de strategie a social-democraţilor privind relaţiile partidului cu mediul extern. De la preluarea mandatului de preşedinte, Liviu Dragnea a avut numeroase întâlniri cu reprezentanţi socialişti la nivel european precum Gianni Pittela. Se pare că partidul lui Liviu Dragnea investeşte din ce în ce mai mult în efortul de a comunica soluţiile propuse de PSD tuturor partenerilor din Uniunea Europeană şi Europa. Această schimbare de poziţionare sugerează o infuzie suplimentară de responsabilitate a PSD în relaţia sa cu partenerii externi şi demonstreză preocuparea social-democraţilor pentru a conecta mai bine nevoile explicite ale României la agende internaţionale importante.