Evenimentul Zilei > Politica > Liviu Dragnea, de la milioane de euro, la ”alocație” din partea Irinucăi. Câți bani de buzunar primește fostul lider PSD
Liviu Dragnea, de la milioane de euro, la ”alocație” din partea Irinucăi. Câți bani de buzunar primește fostul lider PSD

Liviu Dragnea, de la milioane de euro, la ”alocație” din partea Irinucăi. Câți bani de buzunar primește fostul lider PSD

Liviu Dragnea a fost invitat la „40 de întrebări cu Denise Rifai„ duminică de la 22.45 pe Kanal D. Politicianul a născut o serie de controverse în toată țara, iar prezentatoarea i-a pus mai multe întrebări incomode pentru a afla perspectiva lui.

Fost președinte PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost unul dintre cei mai influenți politicieni, intrând în politică la jumătatea anilor ‘90, în Partidul Democrat. Cetățenii români au ieșit în strada pentru a îl da jos din funcție pe controversatul bărbat. În prezent, este eliberat condiționat în dosarul angajărilor fictive, după ce a ispășit 2 ani și 3 luni din sentința primită. Dragnea a ocupat o mulțime de funcții în PSD și nu a răspuns criticilor.

Întrebări incomode pentru politician

„Ce gust are puterea?”, „Ați dat ordin să fie bătuți românii pe 10 august?”, „Ați amenințat-o cu moartea pe Gabriela Firea?”, „Este Viorica Dăncilă premierul ales de iubita dv.?”, „Câți bani de buzunar vă dă iubita?”, „I-ați interzis fostei soțîi să participe la nunta fiului dv.?”, „De câte ori ați mințit să vă atingeți scopul?”, „Credeți că mai aveți vreo șansă în politică?”, sunt doar câteva dintre întrebări la care Dragnea a răspuns în ediția de duminică a emisiunii.

Din ce a ajuns trăiască Dragnea?

Politicianul a declarat a ajuns trăiască din banii iubitei lui, dar și din ajutoarele pe care copiii i le oferă.

„Am avut două cercetări din partea ANI în ceea ce privește așa zisa avere. Eu având declarații de avere începând din 1996. În perioada 2009-2012 am fost cercetat de ANI pe avere. După 3 ani de zile au fost obligați să claseze respectiva lucrare. În 2017, o persoană fizică a sesizat ANI. Cred că era vorba de un deputat USR. Au verificat 3 ani, până în 2020. Eu am primit acest document în decembrie 2020. În interiorul acestui material se vorbește de analize începând din 1991.

Au verificat în țară tot ce se putea verifica și nu numai ANI ci toate instituțiile au fost implicate, au verificat și afară. Au și scris: În Brazilia, autoritățile au comunicat că nu au informații, nu au găsit conturi curente ale mele sau ale interpușilor. Au mai spus în acest document că au cerut și în SUA dacă dețin imobile, conturi sau alte proprietăți. În final se clasează lucrarea. Deci, asta cu averea, această legendă cu zeci de milioane, cu sute de milioane de euro, fraților, din ceea ce cred eu, unul dacă face un milion în România nu cred că poate să îl ascundă. Nu se poate fără protecție. Eu am hotelul de la Turnu Măgurele, un apartament la Turnu Măgurele, teren intravilan, cel pe care stă hotelul. Eu nu am fost toată viață bugetar. În 1990 am fost prima inițiativa privată din sudul României.

Asociație cu scop lucrativ. În ’96 când am devenit prefect aveam un complex hotelier, trei restaurante, două centre engro, trei magazine. Aveam în 96 terenuri, clădiri. Eu de la 20 și ceva de ani am muncit de mi-au sărit capacele. Ce am avut și terenuri, o mare parte din terenuri și imobile le-am vândut că să pot să fac la Alexăndria un loc unde să poată să stea copiii mei. Acum trăiesc din 2 treimi din salariu pentru că o treime e sechestru. Cu ce câștigă Irina salariu și ce câștig și eu, cu ce mă ajută copiii, nu mor de foame”, a declarat Liviu Dragnea la Realitatea PLUS.