Evenimentul Zilei > EVZ Play > UPDATE. Dragnea rămâne după gratii! Care este bomba din dosar – VIDEO
UPDATE. Dragnea rămâne după gratii! Care este bomba din dosar – VIDEO

UPDATE. Dragnea rămâne după gratii! Care este bomba din dosar – VIDEO

Liviu Dragnea este așteptat astăzi la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde are pe rol două dosare: un recurs în casație (3101/1/2019) și o contestație în anulare (2671/1/2019) ambele pe rolul Completului numărul 3 de 5 judecători.

UPDATE 6 – Completul de 5 judecători de la ICCJ a admis, în principiu, recursul în casație cerut de avocații lui Liviu Dragnea. Cauza se va judeca peste o lună, pe 14 ianuarie.


UPDATE 5 – Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins, după aproximativ trei ore de deliberări, contestația lui Liviu Dragnea.


UPDATE 4 – La ieșire Liviu Dragnea a răspuns „Nu pot sa vorbesc, îmi pare rău”.


UPDATE 3 –  Avocata Flavia Teodosiu, cea care îl reprezintă pe Liviu Dragnea, a declarat la ieșire că judecătorii au rămas în pronunțare pe admisibilitatea în principiu a fostului lider PSD.


UPDATE 2 – În sala de judecată Liviu Dragnea a cerut camera de consiliu și instanța a acceptat. Procesul se judecă în ședință secretă.


UPDATE – Liviu Dragnea a fost adus în cătușe la ÎCCJ.


În ultimul demers juridic, lui Dragnea i s-au alăturat Floarea Alesu și Olguța Șefu – directoarea, respectiv adjuncta ei de la Protecția Copilului Teleorman – care contestă și ele pedepsele primite în dosarul angajărilor fictive. În acest dosar, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, Floarea Alesu a primit 3 ani şi 7 luni închisoare cu executare, iar Olguţa Şefu a fost condamnată la un an închisoare cu suspendare.

Dragnea a fost acuzat că, pe vremea când era la șefia CJ Teleorman, a angajat „din pix” două persoane la Protecția Copilului pe când, în realitate, cele două lucrau pentru PSD Teleorman.