Pentru a ieși din nou din închisoare, Liviu Dragnea a ridicat o excepție de neconstituționalitate care a fost discutată de Curtea Constituțională a României, în prezența fostului președinte al Partidului Social Democrat.

Potrivit unor surse din cadrul Curții Constituționale a României, Liviu Dragnea și-a susținut excepția chiar în fața lui Valer Dorneanu, președintele acestei instanțe, fost membru marcant al Partidului Social Democrat. Din cauza pandemiei provocată de noul coronavirus, Curtea Constituțională are un mod mai aparte de a se întruni.

În sală intră doar judecătorul care conduce ședința de judecată, în timp ce ceilalți opt magistrați participă la ședință, în sistem online. Aceștia stau la birourile lor, care sunt conectate la sala de judecată iar printr-un sistem intern pot vedea și auzi ce se întâmplă în sala de judecată.

Potrivit surselor citate, Liviu Dragnea a invocat chiar o decizie a Curții Constituționale care se referă la nelegala constituire a unui complet de judecată, invocând argumentul că judecătorul care s-a retras din complet, în urma pensionării nu mai poate semna sentința de condamnare. În plus, mai spun sursele citate, Dragnea s-a mai referit și la decizia CCR care impune specializarea judecătorilor care judecă în materie de corupție. Cu toate aceste, cei nouă judecători a Curții Constituționale au decis să respingă excepția de neconstituționalitate invocată de Dragnea.

Tot luni, Tribunalul București i-a mai dat o lovitură lui Liviu Dragnea. Judecătorul a decis să respingă cererea fostului președinte al PSD de a fi eliberat mai repede din închisoare, pe motiv că a fost condamnat de un complet care nu era specializat să judece faptele de corupție.

Contestația la executare depusă de Liviu Dragnea a rămas fără obiect după ce chiar Curtea Constituțională a României a respins excepția de neconstituționalitate pe subiectul ridicat de fostul președinte al PSD. Cum contestația la executare a rămas astfel fără obiect, judecătorul a decis că Liviu Dragnea să rămână după gratii. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Peste șase luni, Liviu Dragnea poate depunere cerere de liberare condiționată din penitenciar la împlinirea fracției legale prevăzute de lege.