La Dinamo se anunţă o iarnă zbuciumată, cu instabilitate la nivelul băncii tehnice şi a lotului de fotbalişti. Contestat de suporteri şi fără rezultate, antrenorul Ioan Andone nu-şi doreşte nici el să mai rămână la echipă.

Preşedintele Nicolae Badea îl susţine, la nivel declarativ, pe "Fălcos", dar pregăteşte în secret o variantă-surpriză, susţin surse din club. Şeful de la Computerland îl "încălzeşte" pe Liviu Ciobotariu, fost fundaş important la Dinamo!

"Fălcosul" pune condiţii

Discuţia lămuritoare dintre Nicolae Badea şi Ioan Andone va avea loc în aceste zile. Tehnicianul doreşte să pună anumite condiţii pentru a continua la Dinamo, iar cea mai stringentă este legată de primenirea lotului şi de achitarea restanţelor financiare.

Cum la Dinamo nu sunt bani, Badea se va mărgini să-i promită tehnicianului marea cu sarea, la fel cum a procedat şi astă-vară. Numai că "Ando" nu mai este dispus să înghită vorbele fără acoperire ale conducerii şi vizează ruperea contractului.

Deşi spune că vrea să-l ţină pe Andone, Badea se gândeşte serios la o soluţie de rezervă. Este vorba despre Liviu Ciobotariu, un antrenor din tânăra generaţie, pe care îl apreciază la fel de mult ca şi pe Ionuţ Badea, proaspăt înscăunat la Universitatea Cluj.

"Antrenează şi gratis"

Ciobotariu prezintă mai multe avantaje. Cum Dinamo nu poate aloca fonduri pentru aducerea unui antrenor cu ştaif, "Ciobi" este ieftin şi are oarece experienţă la nivelul Ligii I, după ce a pregătit formaţiile CS Otopeni şi Pandurii Târgu-Jiu. "«Ciobi» antrenează şi gratis la Dinamo! S-ar mulţumi cu un salariu de 3.000-4.000 de euro pe lună", a indicat o persoană care-l cunoaşte bine pe "Ciobi".
Deşi susţine că n-a fost contactat de Dinamo, participantul la Mondialul din 1998 spune răspicat că n-ar refuza provocarea.

"Ce antrenor nu-şi doreşte să vină la Dinamo? N-ar fi o problemă să conduc vestiarul. Am experienţă. E adevărat că am o relaţie foarte bună cu conducerea clubului, în special cu pre şedintele Nicolae Badea. Altceva n-am ce să spun, fiindcă nu m-a contactat nimeni", a comentat ieri Ciobotariu, care ultima oară a activat la divizionara secundă CF Brăila, unde a zăbovit numai o săptămână.

Pleacă şi Florin Prunea?

În momentul în care l-a numit "principal" pe Dario Bonetti, Dinamo a vrut să-l pună "secund" pe Liviu Ciobotariu. Până la urmă, oficialii "roş-albilor" lau ales pe Costel Orac drept aghiotant al italianului. "Atunci n-am putut să vin, fiindcă eram la CS Otopeni", a explicat ieri "Ciobi".

Există şi antrenori care au interzis la Dinamo. Unul dintre aceştia este Cornel Ţălnar, autorul istoricei victorii din 2008 împotriva Stelei, succes care a trimis titlul la Cluj. "Ţânţarul" l-a supărat într-atât de tare pe Nicolae Badea, încât şeful "câinilor" este decis să nu-l mai numească vreodată la cârma echipei. Gânduri de ducă are şi Florin Prunea, dorit de Astra Ploieşti. Favorit să-i ia locul este Cristi Munteanu.