Liviu Brătescu, acuze dure la adresa statului român. Diaspora este ignorată

Liviu Brătescu, acuze dure la adresa statului român. Diaspora este ignorată

Situația românilor plecați peste hotare, dar și a celor care își doresc să se repartizeze a fost abordată de senatorul Liviu Brătescu, vicepreședinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni

Milioane de români au decis să părăsească țara pentru a căuta un trai mai bun. Unii dintre ei s-au stabilit definitiv peste hotare, iar alții s-ar întoarce oricând pe pământ românesc. O altă categorie însă îi vizează pe cei care au făcut deja pasul și s-au întors în țară cu un scop, acela de a-și deschide o afacere. Pentru ei însă, statul român nu ar veni cu o serie de beneficii ci dimpotrivă, cu multe impedimente. Este opinia senatorului și reprezentantului Comisiei pentru românii de pretutindeni, Liviu Brătescu.

Diaspora, mărul discordiei în Senat

Oficialul susține că statul român nu oferă nici un sprijin diasporei. În schimb, românii din străinătate fac un bine României aducând bani în țară. Mai mult, șeful Comisiei pentru românii de pretutindeni a menționat că repercursiunile poziției pe care statul o are în acest context se văd deja.

Liviu Brătescu despre Diaspora

sursa foto. Facebook

Acesta a făcut referire la fenomenul îmbătrânirii populației și implicit a scăderii natalității.

"Noi nu facem o favoare românilor din afară. Dacă ne uităm pe statistici pe cifre oficiale vom observa că în ultimii 15 ani au venit din afară, ca urmare a activităților desfășurate de români, am văzut la un moment dat o sumă de 65 de miliarde de euro. Diaspora și-a făcut din plin datoria față de statul român” susține senatorul Liviu Brătescu,vicepreședintele Comisiei pentru românii de pretutindeni.

 

Liviu Brătescu este de părere că statul român ar trebui să vină în ajutorul românilor care se întorc în țară. Astfel, aceștia ar trebui să aibă parte de scutiri de taxe și impozite, dar și de îndrumare atunci când își deschid o afacere.

Îmbătrânirea populației face referire la creșterea ponderii vârstnicilor pe teritoriul țării. În acest sens sunt cuprinse persoanele de peste 65 de ani.  În țara noastră, ultimii ani au adus o accentuare îngrijorătoare a fenomenului. Declinul natalității a fost de asemenea observat după 2000.

Ne puteți urmări și pe Google News