„Bieții”, înțelegeți, adică oamenii care văd în oricine ceva ce nu vede și Avram prin cătarea crestată de caschetă pe porțiunea de creier dintre creștet și ceafă, sunt „bieții”, iar Avram este „fericele”.

Stânjenitoarea verucă din plica gluteală a lui Burci, face și un calcul: „Liviu Pleșoianu a primit 700 de voturi din 4.000. Asta înseamnă 17,5%. Atenție: e vorba de 17,5% dintr-o masă de pesediști-hard, că doar nu degeaba au fost numiți delegați la Congres. Cât ar obține Pleșoianu la un vor exprimat de simpli alegători, nu de delegați la Congres? Nu știm, dar abia această cifră ar putea arăta ce fel de stea e Pleșoianu. Discursul lui Liviu Pleșoianu este practic identic cu cel al lui Călin Popescu Tăriceanu. Cât a obținut, cu exact acest discurs, Tăriceanu la europarlamentare? 4%.”

În final, pentru ca fericele Avram să fie convingător cu fericii săi cititori, pune o întrebare retorică de centură neagră 8 dan la combinata triplă Bâțâit din cap – Privit fix – Curs salivă din gură: „Deci, ce fel de stea e Pleșoianu?”

Cum, ce fel de stea, leat? Una altfel decât aia pe care o visezi tu așezată în cadru festiv pe breteaua de la maiou. Dar să fim înțelegători! De unde să înțeleagă un produs al concepției Burci-SRI ce este aia să iei 700 de voturi din 4000, în condițiile în care nu ai nicio organizație în spate? Nici măcar una din vreun sătuc!

Ar fi înțeles, doar dacă și el ar fi fost un Plesoianu, dacă ar fi lucrat în presă fără să dea securiștii telefoane pentru el și fără să se vaiete Burci că nu-l poate da afară de frică, că sună SRI la ambasada SUA și americanii la Burci.

Ca să fie clar, să nu se întrebe lumea de unde știu, de patru ani mă roagă Burci, cu martori, în timp ce ne tăvălim toți de râs, sau între patru ochi, serios, să mă duc șef la Adevărul pentru o săptămână, ca să-l dau pe ăsta afară, pentru că „pe tine nu îndrăznește să te sune nimeni”.