La PNL lucrurile sunt și mai complicate. Fostul lider al liberalilor, Crin Antonescu, a anunțat că și-a depus dosarul pentru a candida la PE. Mai mult, deoarece președintele Ludovic Orban a hotărât că nu se candidează în familie, soția lui Antonescu, Adina Vălean, acum europarlamentar, a renunțat la propria candidatură. Acum, Orban susține că în cazul fostului său șef, cum i-o fi norocul să fie evaluat, să prindă un loc eligibil.

„Şi-a depus candidatura şi domnul Antonescu, dar aş dori să discutăm despre lista de candidaturi după ce se finalizează procedura de desemnare a candidaţilor. Până atunci, există 49 de candidaţi înscrişi în listă, despre care nu mă voi referi. Fiecare are şansa lui şi merită ca această şansă fie evaluată în mod obiectiv, în funcţie de criteriile stabilite”, a declarat liderul liberal la o emisiune la Digi24. Orban a declarat că nicio candidatură nu este „bătută în cuie”.

În PNL există două curente în ceea ce privește candidatura lui Crin Antonescu. Unii spun că fostul lider liberal se bucură de încredere și notorietate și că ar fi util să fie primul pe listă.

Alții invocă un sondaj de opinie care relevă că Antonescu a adus multe deservicii partidului.

Surse din PNL susțin că, de fapt, Ludovic Orban nu-l vrea deloc pe Crin Antonescu pe listă din cauza animozităților dintre ei. Până în prezent, Vasile Blaga și Siegfried Mureşan. Sunt singurii despre care liberalii cred că sunt „bătuți în cuie”. 

 

Te-ar putea interesa și: