Scandalul uriaș legat de plecarea lui Lionel Messi de la FC Barcelona este în plină desfășurare. Situația este extrem de tensionată și se pare că superstarul argentinian este decis să părăsească gruparea de pe „Camp Nou”, la care a evoluat întreaga carieră.

La un moment dat, se părea că Messi a revenit la sentimente mai bune și s-a împăcat cu oficialii catalanilor, dar acum presa din Spania vorbește din nou despre o ruptură între cele două părți ce este insurmontabilă. Atacantul a fost scos din minți pentru că președintele Josep Maria Bartomeu a vrut să-i pună bețe în roate pentru a-i dejuca planurile care urmăreau despărțirea de Barcelona.

Argentinianul le-a transmis avocațilot săi un mesaj categoric pe care să-l livreze oficialilor. Nu se va prezenta, astăzi, la reunirea Barcelonei pentru testele COVID-19 înaintea reluării antrenamentelor.

Atacantul s-a enervat foarte tare atunci când a văzut că președintele nu-i dă voie să plece liber de contract, susținând că termenul pentru cererea jucătorului de a pleca liber a expirat la data de 10 iunie. Pentru că nu a anunțat clubul că vrea să plece, până în ziua respectivă, atacantul are o clauză colosală de reziliere, de 700 de milioane de euro.

Messi se apără și spune că pandemia de coronavirus a dat totul peste cap și nu putea să știe până pe 10 iunie că are de gând să plece. Președintele Bartomeu este disperat să-l păstreze pe atacant, pentru că o eventuală plecare, sionimă cu un eșec istoric, ar cădea în cârca sa. El chiar și-a garantat postul de conducere cu menținerea lui Messi în rândurile „roș-albaștrilor”.

Primele mari probleme în vestiar au apărut după ce antrenorul Ernesto Valverde a fost demis, iar locul său a fost luat de Quique Setien. Totul a explodat la finalul partidei cu Bayern Munchen, din „sferturile” Ligii Campionilor. Catalanii au fost umiliți de nemți cu scorul de 2-8.