Evenimentul Zilei > Politica > Limbaj incalificabil pentru un candidat la primărie. Și-a înjurat propriul partid ca la ușa cortului
Limbaj incalificabil pentru un candidat la primărie. Și-a înjurat propriul partid ca la ușa cortului

Limbaj incalificabil pentru un candidat la primărie. Și-a înjurat propriul partid ca la ușa cortului

Candidatul la funcția de primar al comunei Drăguțești din partea Pro România, Vasile Moșoiu, înjura cu patos, în cel mai suburban mod. Și se referă chiar partidul care îl susține în alegeri. 

Jurnaliștii de la gorjonline.ro, cei care au intrat în posesia unor înregistrări audio scandaloase, titrează că Moșoiu e dispus să și cumpere voturi pentru a ajunge primar, iar scopul său este acela de a lua terenul din curtea Primăriei Drăguțești, știut fiind faptul că una din proprietățile firmei sale se învecinează cu instituția.

Moșoiu, lider al filialei Gorj a Pro România și candidat la funcția de primar al comunei Drăguțești, nici nu vrea să audă de o eventuală alianță postelectorală cu PSD și mai ales cu contracandidatul său Ion Dumitru Popescu. Moșoiu rămâne consecvent, în contextul anunțului de la centru că Pro România va face alianță cu PSD, în consiliile județene și locale, după alegerile locale de duminică, 27 septembrie, și a declarat că, din punctul său de vedere, există două soluții: să nu facă alianță sau să fie exclus din partid.

Supărarea e mai veche. Chiar înainte să fie desemnat candidat, Vasile Moșoiu înjura Pro România, tocmai pe tema alianței cu PSD și își pregătise deja altă variantă pentru a intra în cursa electorală.

„Dacă se-ntâmplă să facă alianță, am trecut la PMP. Cu alianța… eu am depus o adeziune, da? Eu, dacă nu, mă mut la PMP, mă doare-n p…ă de PRO…Ți-o spun la modul sincer, mă piș pe el de partid, băh, îți garantez că îți aduc și eu 500 de voturi, de le cumpăr!”, afirma Moșoiu.

Din discuția pe teme politice se înțelege că Moșoiu e dispus să cumpere 500 de voturi pentru a-și îndeplini obiectivul: acela de a ajunge primar și de a-și extinde proprietatea până-n bătătura primăriei Drăguțești.

„Eu, vrei să-ți spun o chestie, mă doare-n …pe mine de postul de primar. Eu, îți spun eu, știi care-i obiectivu’ meu, de ce candidez? Să-mi iau terenul până lângă primărie, pe partea cu sala. Și acuma, de exemplu, dacă nu faci schimb le iau până acia, până-n bordură. Oricum, ajung la primărie, consilier, și știu ce să fac!”, spune Moșoiu.
Trebuie precizat că proprietatea uneia din firmele sale se învecinează cu Primăria Drăguțești.