Ligia Deca, despre despre o posibilă boicotare a examenelor. Ministrul Educației îi încurajează pe profesori să se gândească la binele elevilor

Ligia Deca, despre despre o posibilă boicotare a examenelor. Ministrul Educației îi încurajează pe profesori să se gândească la binele elevilorLigia Deca. Sursa foto: Razvan Valcaneantu \ EEC

Ministrul Educației Ligia Deca a vorbit despre o posibilă boicotare a examenelor. Aceasta a declarat că profesorii trebuie să se gândească la elevi și la orele pierdute din cauza pandemiei.

Cadrele didactice ar vrea să boicoteze participarea la examene, dar Ministrul Educației, Ligia Deca îi încurajează să se gândească la orele pierdute de elevi și la viitorul lor. Aceasta a mai spus că asistența la examenele naționale e o activitate benevolă. „Cadrele didactice optează anual, fiind retribuite în acest sens”, a transmis Deca.

„Încurajez cadrele didactice să ajute elevii, fiind o generație care are nevoie de tot sprijinul nostru, fiind afectată și de pandemie”, a transmis ministrul Educației, potrivit știripesurse.

Ministrul Ligia Deca, după suspendarea grevrei

Ligia Deca, a mai declarat, după suspendarea grevei profesorilor, că „astăzi asistăm la o victorie a celor care au susținut Educația”. Ea transmis și că Ministerul Educației a luat toate măsurile pentru a menține o stare de stabilitate a calendarului școlar și pentru a nu amâna examenele naționale, mai exact Evaluarea Națională, și probele examenului de Bacalaureat.

„Asistăm la o victorie a celor care au susținut Educația. Azi, guvernul României a adoptat două ordonanțe de urgență, care oferă garanțiile cerute de reprezentanții cadrelor didactice, pentru a avea încredere că rolul lor va fi recunoscut, atât prin Legea salarizării unitare, cât și prin reformelor ce survin în contextul adoptării de către Parlament a noilor Legi ale Educației.

Avem toate elementele de care avem nevoie: avem susținerea societății, avem un pachet nou de legi, avem o finanțare fără precedent, care, pe lângă investițiile în infrastructură, pune respectul pentru profesia didactică (…) în centrul procesului de a creiona educația așa cum au nevoie copiii țării”, a spus Ligia Deca, după ședința de guvern de luni. „În acest moment, odată cu anunțarea suspendării protestului cadrele se întorc în școli și procesele educaționale revin la normal, urmând să urmeze toate etapele firești: încheierea situației școlare, Evaluarea Națională, și probele examenului de Bacalaureat”, a mai spus Deca.

Guvernul le-a propus sindicaliştilor o creştere salarială medie de 25% de la 1 iunie, 1.500 anual pentru personalul didactic de predare şi auxiliar până în 2027, 500 de lei, anual, pentru personalul nedidactic, până în 2027, precum şi 50% prima tranşă din noua grilă, de la 1 ianuarie 2024.

 

Ne puteți urmări și pe Google News