Prevederea, emisă ieri, a fost publicată şi pe site-ul ministerului Sănătăţii din Italia. În timpul unei analize de autocontrol pentru monitorizare a alergenilor au fost găsite urme de migdale care n-au fost declarate pe eticheta produsului.

''Produsul nu este indicat pentru consum pentru cei alergici la fructe cu coajă tare ca nuca şi migdalele şi deci nu are permisiunea de a fi pus în vânzare, iar cei care l-au cumpărat deja, se pot prezenta cu acesta pentru a fi despăgubiţi'', se citeşte într-o notă. 

Pentru cine nu este alergic la fructele menţionate, îngheţata este sigură. Îngheţata cu pricina a fost vândută în doze de 80 de grame cu data de expirare 16 mai 2021 (EAN 20848583) şi a fost realizată chiar pentru LIDL, notează Il Messaggero.

Legea europeană referitoare la alergenii conţinuţi în alimentele preambalate sau preparate în restaurante, cafenele, fast-food-uri, supermarket-uri, pub-uri, a intrat în vigoare din 2014. Dar iată că mai pot apărea surprize neplăcute mai ales pentru alergici la anumite produse.