„Eliminarea supraaccizei la carburanți a produs o ieftinire a benzinei și a motorinei cu peste 30 de bani pe litru, ceea ce înseamnă o economie de aproximativ 15 lei la un plin”, arată liderul PNL, Bogdan Huțucă.

„Această scădere reală de la pompă are loc în ciuda anunțurilor propagandei pesediste care ne spune că prețul carburnaților s-a scumpit și în ciuda faptului că aceeași politicieni ne spuneau că degeaba eliminăm supraacciza, căci oricum nu vor fi efecte în piață”, mai spune Huțucă.

Vă reamintim că ideea de a pune această supraacciză a aparținut guvernului Ponta, iar după ce aceasta a fost eliminată în 2016, a fost reintrodusă de guvernul Grindeanu – Dragnea.

„Măsura de eliminarea a supraaccizei este una reparatorie, menită a crește nivelul de trai al românilor și de a dinamiza economia. De această ieftinire vor beneficia atât micii consumatori cât și marile companii, în special din domeniul transportului, care astfel vor oferi servicii mai ieftine, ceea ce se va reflecta în scăderea prețurilor la numeroase produse și servicii de larg consum”, explică Huțucă.

„În momentul de față, România este în topul țărilor UE cu cei mai ieftini carburanți, iar asta va ajuta la descătușarea energiilor creatorare și la creșterea sustenabilă a economiei românești”, mai spune Huțucă.

Te-ar putea interesa și: