Licitația pentru spațiile comerciale din Aeroportul Chișinău, sistată

Licitația pentru spațiile comerciale din Aeroportul Chișinău, sistată Aeroportul Chișinău. Sursa foto: Politia de Frontieră

Licitația pentru spațiile comerciale din incinta Aeroportului Internațional Chișinău a fost sistată după ce s-a constatat că singurul ofertant nu a depus toate actele necesare.

Licitația, anulată din nou

Agenția Porprietății Publice a anunțat că a luat act de decizia comisiei de licitație, dar nu a oferit, deocamdată, un termen pentru reluarea încercărilor de închiriere a spațiilor de comerț și servicii de la Aeroportul Chișinău.

„APP a luat act de decizia comisiei de licitație de la Aeroportul Internațional Chișinău de a sista licitația pentru locațiunea (arenda) activelor neutilizate în scopuri operaționale destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages.

Motivele invocate de comisie: în urma examinării materialelor prezentate de către unica companie participantă, raportate la condițiile de calificare, membrii comisiei de licitație au constatat că compania Lagardere Travel Retail nu a prezentat toate documentele justificative pentru a se califica în etapa finală.

Ne puteți urmări și pe Google News
Aeroportul Chișinău, parcare

Sursa foto: airport.md

Când va fi reluată licitația

În context, APP a solicitat Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău” ca licitația să fie relansată, cu luare în considerație a condiției de îmbunătățire a procesului pentru a atrage mai multe companii internaționale cu renume, care să vrea să participe la licitație și să investească în aeroport.

În timp apropiat, după realizarea proceselor de coordonare cu fondatorul, Chisinau International Airport urmează să vină cu informații suplimentare și să publice calendarul de desfășurare a licitației”.

Aceasta este a doua anulare a licitației, după ce prima încercare de dare în chirie a spațiilor de la Aeroport s-a dovedit a fi un eșec. Licitația anterioară a fost anulată după ce doar două companii s-au înscris. Anunțul a fost făcut, atunci, de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care a precizat că la licitație s-au înscris doar companiile LeBridge și Lagardere, ceea ce nu asigură o concurență suficientă.

Spațiile, folosite anterior de „Magazinele Șor”

Reamintim că, pe 19 ianuarie anul acesta, spațiile comerciale din incinta Aeroportului Internațional Chișinău au fost scoase la licitație. Spațiile destinate activităților de Travel Retail & Food and Beverages, cunoscute ca „Zona Sterilă” și „Zona Duty Free” au fost ocupate anterior de „Magazinele Șor”.

Intenția de a le schimba proprietarul prin licitație fusese anunțată încă din luna august de ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba. „Magazinele lui Șor din Aeroport au zile numărate”, spunea atunci oficialul.