Evenimentul Zilei > Politica > Liberalii își fac oaste de strânsură. Fuzionează cu mișcarea #rezist
Liberalii își fac oaste de strânsură. Fuzionează cu mișcarea #rezist

Liberalii își fac oaste de strânsură. Fuzionează cu mișcarea #rezist

Sub imperiul euforiei de sâmbătă, când a fost Summit-ul popularilor europeni în București, liberalii au dat, ieri, prima lovitură de întărire. Ludovic Orban a anunțat că în zilele următoare va fi gata protocolul de fuziune dintre PNL și PACT.

Liderul Partidului Acţiunea Civică a Tinerilor este Sebastian Burduja, artizanul mitingului din 10 august. Burduja a catalogat această mutare drept „cea mai importantă mişcare între două forţe politice în România anului 2019”. Fiecare pune pe masă ce are. Liberalii, renumele, iar PACT vine cu logistica, „o echipă de experţi pregătiţi la cel mai înalt nivel şi la universităţi de prestigiu şi la companii şi la instituţii internaţionale, o reţea în diaspora de mii sau zeci de mii de români”.

Ludovic Orban a mandatat grupul de la Senat să determine majoritatea PSD-ALDE să finalizeze procedura demarată de cerere a urmăririi penale împotriva lui Tăriceanu. Pe de altă parte, PNL mizează pe sprijinul ALDE pentru proiectul de lege pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Președintele ALDE nici nu a pomenit de liberali când a vorbit despre acest proiect. „Când o să hotărâm ca acest subiect să intre în discuţia politică a Parlamentului vom lua legătura şi cu cei de la UDMR pentru a ne coordona”, a declarat, ieri, Călin Popescu Tăriceanu.