Evenimentul Zilei > Politica > INCREDIBIL! Liberalii au numit un contabil în funcţia de preşedinte al Comisiei de Apărare din Senat
INCREDIBIL! Liberalii au numit un contabil în funcţia de preşedinte al Comisiei de Apărare din Senat

INCREDIBIL! Liberalii au numit un contabil în funcţia de preşedinte al Comisiei de Apărare din Senat

PNL a pus în funcţia de preşedinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională a Senatului României un contabil!

Aceasta în condiţiile în care aveau la dispoziţie un om absolut integru, cu o reputaţie excepţională, în persoana contramiralului (r) Vergil Chiţac, ex-rector al Academiei Navale Mircea cel Bătrân şi lider al PNL Constanţa. Surse din interiorul PNL ne spun că decizia a fost luată cu scântei, cu 14 voturi la 13 pentru Iulian Dumitrescu. Exotica prezenţă în fruntea acestei comisii strategice este explicată de jurnalistul Kamikaze Alexandru Căutiş care scrie pe Facebook că Iulian Dumitrescu a fost sponsorul secret al Alinei Gorghiu în campania electorală. Lucru pe care EVZ îl scria încă din februarie. Noi am aflat şi alte amănunte. În fapt, o altă persoană este responsabilă de această numire. Florin Câţu, un apropiat al lui Lucian Isar şi-a dorit funcţia de preşedinte a Comisiei de Buget, dar n-a obţinut-o decât pe cea de vicepreşedinte, care, în mod normal îi revenea lui Iulian Dumitrescu, care avea pedigree în domeniu. Şi, ca să nu rămână fără o sinecură i s-a dat preşedenţia Comisiei de Apărare. De unde se poate trege concluzia că, pentru actualii liberali, siguranţa naţională e o marfă, un troc.

CV de îmbogăţit în afaceri cu statul

Iată ce scria EVZ, în februarie 2016, despre actualul şef desemnat al Comisiei de Apărare: “Chiar dacă potrivit declarației de avere nu ar părea un tip bogat, Iulian Dumitrescu are conexiuni extrem de interesante și, mai ales,este un bun plătitor al facturilor PNL, lucru care l-a remarcat și l-a propulsat la dreapta Alinei Gorghiu și în avionul de America(…) Neoficial se află în spatele mai multor firme, care au contracte cu statul de sute de milioane de euro în ultimii 10 ani. O adevărată suveică de făcut bani. Potrivit Registrului Comertului. Dumitrescu a fost asociat la urmatoarele firme, toate radiate în prezent: DELTA CONTCONSULT SRL, DGM AGREGATE SRL, LAUCRIST SRL, LONE SRL, OMEGA PRODUCTION SRL si EURO GRUP DG TRANSPORT SRL. Iulian Dumitrescu a mai fost acționar la Bucegi Management SRL și SC Antinori SRL(…) EURO GRUP DG TRANSPORT SRL a facut afaceri cu statul si in perioada in care Iulian Dumitrescu era oficial asociat  și director general, dar și după. Firma de constructii a avut  numai în perioada 2007-2012 contracte cu statul în valoare de 29 de milioane de euro. Cele mai multe au fost încheiate cu Consiliul Judetean Călărași şi cu primării din același județ, dar a mai avut contracte si cu primarii din județele Prahova și Ilfov. În firmă Dumitrescu a fost asociat un timp cu un anume Grigore Vasile Viorel. Iulian Dumitrescu ii cesioneaza în 2008 partenerului său Grigore Vasile Viorel părțile sale sociale, cum a mai făcut de altfel, potrivit Monitorului Oficial, și în cazul unei alte firme, DELTA CONT CONSULT – S.R.L.După 2012, Dumitrescu a făcut o grămadă de bani tot de la stat printr-o firmă din comuna Otopeni”.