Lia Savonea a declarat la intrare în sediul CCSM că în Plen nu sunt tensiuni, ci „relații absolut instituționale”.

Redăm declarațiile Liei Savonea la intrare în sediul CSM

Reporter: Astăzi credeți că va fi cvorum?

Lia Savonea: Nu am informații concrete, eu mă așștept să fie cvorum și nu numai pentru validarea concursului de la SIIJ, ci și pentru rezolvarea situației de la Institutul Național al Magistraturii și ale unor colegi, care au situații în așteptare.

Reporter: De ce ați pus această ședință astăzi, la foarte puțin timp după ce ați avut acea discuție în care vi se cerea un termen mai îndelungat?

Lia Savonea: Caracterul urgent al dezbaterilor care sunt pe ordinea de zi, cât și pentru faptul că în perioada următoare începe vacanța judecătorească și membrii vor fi în concediu.

Reporter: În legătură cu cei care boicotează…?

Lia Savonea: Urmează să discut cu colegii mei. Dacă nici astăzi nu va fi cvorum vom discuta și vom vedea care este calea de urmat.

Reporter: Despre raportiul GRECO…?

Lia Savonea: Îi așteptăm pe colegii noștri să discutăm în Consiliu despre lucrurile acestea. Mi se pare cel puțin ironic să impuți lipsa de dialog și, în realitate, tu să nu te prezinți la ședință. Noi suntem deschiși, din prima ședință am fost deschiși pentru dialog, să discutăm, să dezbatem împreună, să ne spunem deschis fiecare părerea, însă din păcate lucrul acesta nu se poate realiza.

Lucrarea este pe ordinea de zi (n.r.  – validarea șefului SIIJ), s-a urmat o procedură de concurs șoi fiecare dintre membri urmează să își sppună părerea.

Reporter: Doamna președintă, pentru dvs este o urgență ca Adina Florea să fie validate le șefia SIIJ?

Lia Savonea: Mă credeți că nu am înțeles întrebarea dvs, puteți să reformulați?

Reporter: Este o urgență..

Lia Savonea: Pentru mine este o urgență să respect legea de fiecare data.

Reporter: V-a acuzat ministrul Justiției de un ton agresiv la discuții.

Lia Savonea: Cred că în timp ați putut să înțelegeți profilul meu, să îmi știți comportamentul, nu sunt adepta teatrului scurt sau a scenetelor în fața dvs, eu am o relație bună cu doamna ministru și fiecare răspunde pentru felul în care înțelege să se poziționeze.