„Primul Antrenor Emerit din istoria handbalului românesc, cu trei titluri mondiale în palmares (1956, 1960, 1962), unul de vicecampioane (1973) şi cea mai buna performanţă a handbalului feminin la Jocurile Olimpice până în prezent (locul 4), nea Pilică, aşa cum îi spune lumea din sportul pe care l-a iubit şi pentru care a stat întotdeauna demn, a contribuit imens şi la istoria scrisa a handbalului, fiind autorul volumelor 'Istoria handbalului românesc', Biblia de statistică şi performanţă sportivă a echipelor naţionale, cluburilor şi sportivilor din handbal”, se arată în comunicatul FRH.

În Adunarea Generală a Federaţiei Române de Handbal din 12 octombrie 2007 s-a decis instituirea unor distincţii de excepţie pentru antrenori, superioare celor deja existente. Astfel, alături de alţi şapte antrenori români, Constantin Popescu ''Pilică'' este declarat „Antrenor Internaţional de Excelenţă”, conform Agerpres.

Constantin Popescu a fost decorat de președintele Traian Băsescu cu Ordinul „Meritul Sportiv, Clasa I, în semn de înaltă apreciere a contribuției avute în planul pregătirii mai multor generații de campioni”.

Înmormântarea va avea loc duminică 4 noiembrie, la Cimitirul Ghencea civil, informează FRH.