Legătura neștiută a lui Dr. Alban cu România comunistă. A trimis bani mulți și pachete la Timișoara

Legătura neștiută a lui Dr. Alban cu România comunistă. A trimis bani mulți și pachete la Timișoara

Dr. Alban, unul dintre cei mai cunoscuți rapperi ai anilor ’90 are o legătură strânsă cu România. Autorul hit-urilor „It’s my life” și „One Love” a făcut „trafic” cu țigări și cafea pe vremea lui Ceaușescu. Așa și-a ajutat fratele mai mic să studieze Facultatea de Medicină de la Timișoara.

Artistul de origine ne-a vorbit de legătura sa cu România, mai precis cu Timișoara, unde un frate de-al său, acum medic în Statele Unite, a studiat până în 1988.

„Studenții străini plăteau studiile și campusul statului român în dolari SUA. Fratele meu, acum american, pe atunci era doar cetățean nigerian. Țineam legătura la telefon și scrisori în acele vremuri, nu existau email-urile de azi. Îi trimiteam la aproximativ trei luni câte un coltet. Am crezut că nu există cafea, parfumuri și țigări în România. Târziu mi-a explicat că erau extrem de scumpe și le folosea ca atenții la școală”, își amintește Dr. Alban, pe numele din buletin Alban Uzoma Nwapa, de asemenea medic stomatolog, dar care nu a profesat niciodată.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Artistul ale cărui hit-uri erau nelipite de la petrecerile de succes din România, revine anul acesta la București, la cel mai mare festival dedicat muzicii anilor ’80 și ’90. Poate cel mai important exponent al curentului eurodance al anilor ’90, Dr. Alban, compune în continuare pentru el și alți artiști afiliați casei sale de producție, și nu e mirat că, în atenția publică, tot piesele vechi rămân în actualitate.

 

„Nu mă mir, acea perioadă muzicală păstrează un parfum aparte, iar muzica în vogă azi a plecat în direcții experimentale. Oamenii inteligenți s-au reîntors la muzica ce le-a dat stări și amintiri frumoase. Faptul că voi cânta pe cel mai mare stadion din România îmi arată că sunt mulți oameni inteligenți în țara voastră”, a mai spus artistul.