Război TOTAL pentru OUG pe COMPLETURI: „O ştie şi domnul ministru.”

Război TOTAL pentru OUG pe COMPLETURI: „O ştie şi domnul ministru.”

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, luni seară, că o OUG de repunere în termen a celor condamnați de complete de 5 judecători, are nevoie de o atentă analiză. El a adăugat că există un joc politic pentru adoptarea măsurilor politice, nu juridice.

„Am auzit şi eu de această intenţie, de a realiza un proiect de Ordonanţă. Nu am văzut acest proiect şi mă gândesc că cei care vor lucra la el, dacă într-adevăr va fi materializat, vor trebui să se gândească, să analizeze, să stabilească raporturile juridice, pentru că securitatea raporturilor e un principiu constituţional. Nu putem cu uşurinţă să umblăm la hotărâri definitive şi să creăm în opinia juridică o imagine ca o hotărâre judecătorească poate fi schimbată după caz sau după cum există o orientare sau alta. Hotărârile definitive au putere de lege”, a declarat Augustin Lazăr la Digi 24.

El a adăugat că legea penală nu retroactivează iar o astfel de măsură este mai degrabă politică, decât juridică.

„O ştie şi domnul ministru. Însă, s-ar părea că jocul politic e de aşa natură încât trebuie să adopte o anumită cale, care e mai mult politică decât juridică. Ba, juridică eu aş zice că nu prea este, pentru că va fi foarte, foarte dificil să ne explice cineva cum va explica printr-o notă de fundamentare cineva neretroactivitatea legii penale şi cum în acest caz legea penală ar trebui să retroactiveze”, a mai spus Lazăr.

Ne puteți urmări și pe Google News