Evenimentul ZileiEconomieLazăr Comănescu: Se impune o actualizare a legislației privind achizițiile publice

Lazăr Comănescu: Se impune o actualizare a legislației privind achizițiile publice

Lazăr Comănescu: Se impune o actualizare a legislației privind achizițiile publice
Consilierul pe probleme externe al Președintelui Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Ambasador  Lazăr Comănescu, a participat azi, 24 martie, la webinarul „Achizițiile publice în România: „Cadrul operațional, practica și oportunitățile de investiții”.
Consilierul pe probleme externe al Președintelui Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Ambasador  Lazăr Comănescu, a participat azi, 24 martie, la webinarul „Achizițiile publice în România: Cadrul operațional, practica și oportunitățile de investiții”, organizat, in colaborare,  de către Ambasada României in Franţa, MEDEF(Mouvement des entrprises francaises) si Asociaţia experţilor in achiziţii publice – Bucureşti.
Dezbaterea a vizat îndeosebi aspecte privind  cadrul si modalităţile de utilizare eficientă a banilor publici, astfel încât să se asigure un raport optimal сalitate/prеț, satisfacerea interesului public, prin dezvoltarea şi îmbunătăţirea mediului de viaţă al comunităţii, precum și stimularea dezvoltării economice.
„România se afla la începutul  unui ciclu de patru ani, fara alegeri , in care factorii politici îşi vor putea concentra toată atenția spre măsuri și acțiuni de dezvoltare economică, inclusiv  îmbunătățirea, într-o abordare pe termen lung și predictibilă, a cadrului legislativ referitor la investiții. Asemenea măsuri sunt necesare, inclusiv și mai ales, în condițiile în care, în următorii șapte ani, România va beneficia, via Mecanismul de Reziliență și Redresare, respectiv Cadrul Financiar Multianual 2021-2027,  de fonduri europene de aproximativ 80 de miliarde de euro, ceea ce va însemna o creștere a volumului achizițiilor publice. CCIR consideră cu atât mai important ca autoritățile Statului Român, sa întreprindă măsuri pentru simplificarea în continuare a legislației cu privire la achizițiile publice, cu accent pe actualizarea directivelor deja existente și, totodată, pe schimbarea anumitor criterii de selecţie”, a declarat consilierul pe probleme externe al președintelui CCIR, dl. Lazăr Comănescu.

Accesează: