Evenimentul Zilei > Social > Laura Cosoi ar putea primi „Oscarul”
Laura Cosoi ar putea primi „Oscarul”

Laura Cosoi ar putea primi „Oscarul”

Laura Cosoi sau Ligia Pop ar putea primi un premiu internaţional, ce echivalează cu Oscarul.

Laura Cosoi şi Ligia Pop sunt cele două câştigătoare ale etapei naţionale Gourmand World Book Awards, cu titlurile „Rămâi la masă?”, respectiv „Reţete vegane fără foc”.

 Cele două volume intră, astfel, în cursa pentru premiile internaţionale ale categoriilor Best Cookbook TV-Europe (Laura Cosoi) şi Best Vegan Cookbook (Ligia Pop), ce vor fi decernate în luna iunie în China. Premiile Gourmand sunt cele mai prestigioase distincţii din domeniul culinar, putând fi comparate ca importanţă cu Premiile Oscar din cinematografie. Ambele volume au apărute în 2014, la Curtea Veche Publishing.

Înfiinţate în anul 1995, premiile Gourmand sunt cele care au creat industria cărţilor de bucate, iar evenimentul organizat anual este cel mai mare eveniment pentru cărţile de gastronomie din lume. Fondatorul Premiilor Gourmand, Edouard Cointreau, este moştenitorul celebrului imperiu Cointreau din Franţa.

 Titlurile câstigătoare vor fi în prim-plan la Târgul de carte de la Frankfurt. Editura a ajuns în finala prestigiosului concurs şi în urmă cu câţiva ani, cu titlul „Carte regală de bucate” de Principesa Margareta a României.