Brexit Party, care a obținut acum un an o victorie răsunătoare în alegerile europarlamentare, pecetluind astfel soarta Theresei May ca prim-ministru, va fi probabil rebotezat Reform Party, ca alternativă de dreapta a Partidului Conservator, scrie Sunday Express.

Informațiile vin pe fondul demisiei lui Nigel Farage de la postul de radio London Broadcasting Company și a lansat o salvă de atacuri la adresa revoltelor, a distrugerilor provocate de Black Lives Matter și a lipsei de reacție a autorităților.

Publicația britanică a aflat că relansarea Brexit Party se află în pregătire de o lună de zile și că donațiile în conturile sale sunt numeroase.

Partidul a inițiat negocieri cu un cabinet de relații publice și se pregătește să prezinte un candidat la primele alegeri pentru ocuparea unui post rămas vacant (by-election).

Personalități importante din Brexit Party au avut discuții cu parlamentari din aripa de dreapta a Partidului Conservator, și ei îngrijorați de faptul căp Boris Johnson pare să piardă cârma țării.

Farage este îngrijorat și că, pe acest fond de nesiguranță. Johnson ar putea să „o lase mai moale cu Brexitul”, pentru a ajunge la un acord rapid cu UE, prin acceptarea unui compromis în ce privește regulile de imigrare, dreptul de pescuit și alte reguli dorite de Bruxelles.

Un parlamentar conservator, care a purtat discuții atât cu Nigel Farage cât și cu președintele Brexit Party, Richard Tice, a declarat:

„Va fi un dezastru dacă se relansează: vor strânge imediat 8-10% din voturi, plasându-ne pe locul doi, după laburiști. O sciziune pe centru-dreapta ar însemna să fim din nou obligați să începem cursa de urmărire.”

Și parlamentarul conservator a adăugat:

„Ar fi trebuit să îi acordăm lui Nigel un titlu de cavaler și să-i mulțumim, în schimb Boris și Dwning Street vor doar să-l umilească.”

Un alt parlamentar conservator a spus:

„Problema este că Boris a lăsat un obiectiv deschis pentru Brexit Party, înclinând spre stânga. Am depășit limita cu izolarea, dar am permis ca străzile să fie invadate de protestatari. Singurul lucru pe care îl obținem este Brexitul, dar riscăm să pierdem încrederea opiniei publice și pe această temă.”

Săptămâna trecută, Nigel Farage le-ar fi spuns prietenilor săi că se simte „confirmat”, după ce Downing Street a recunoscut că încearcă să remedieze „defectele nedrepte” din Acordul de Retragere, pe care Boris Johnson l-a semnat în ianuarie, deși atunci le-a spus alegătorilor că era „un acord excelent”.

Sâmbătă seara, Nigel Farage a declarat pentru Sunday Express:

„Observ și aștept. Lipsa de leadership din partea guvernului nostru a fost jalnică. Milioane de alegători conservatori vor să vadă puțin curaj moral, nu lașitatea de acum în fața anarhiei marxiste.”